Dreapta intelectuala

Dreapta intelectuala - Ionut Sterpan, Dragos Paul Aligica
Pret: 37,80 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roDreapta intelectuala
Comanda acum "Dreapta intelectuala - Ionut Sterpan, Dragos Paul Aligica" de pe libraria ishop la pretul de 37,80 lei
Descriere carte:
"Dincolo de dimensiunea ei procedurala, care este cruciala pentru functionarea democratiei constitutionale, dihotomia dreapta-stanga include o optiune, indispensabila pentru slujirea binelui comun, in favoarea anumitor valori si principii. Aceasta carte ofera o imagine cuprinzatoare a curentelor de idei subsumate dreptei contemporane si are meritul de a pune in lumina nu numai substanta intelectuala a acestora, ci si nuantata lor diversitate. Rezulta ca dreapta nu poate fi redusa la unul sau altul dintre curentele de idei care ii dau viata. Eficienta ei la nivelul actiunii politice nu este posibila fara fuzionismul doctrinar al valorilor si principiilor complemetare." (Valeriu STOICA)

Autorii

RALUCA ANA ALECU este doctoranda a Universitatii din Bucuresti, Facultatea de Filozofie. A publicat lucrari in domeniul stiintelor politice si administrative.
DRAGOS BIGU este doctor in filozofie al Universitatii din Bucuresti si asistent universitar la Academia de Studii Economice din Bucuresti in domeniul eticii in afaceri.
RADU CRISTESCU este cercetator la Centrul de Analiza si Dezvoltare Institutionala. A absolvit Facultatea de Filozofie a Universitatii din Bucuresti si Masteratul de Politici Publice al University College, Londra.
ANCA FOTEA este masteranda la Facultatea de Istoria Artei din Tbingen, Germania. A studiat filozofia culturii la Facultatea de Filozofie din Bucuresti si la Universitatea din Tbingen.
LAURENTIU GHEORGHE este asistent universitar la Facultatea de Filozofie a Universitatii din Bucuresti.
TUDOR GLODEANU este coordonator de programe la Centrul de Analiza si Dezvoltare Institutionala. A absolvit Academia de Studii Economice.
SORIN MANICA este specialist in marketing. A absolvit Facultatea de Filozofie a Universitatii din Bucuresti.
AURA MATEI este coordonator de programe la Centrul de Analiza si Dezvoltare Institutionala si doctoranda in sociologie a Universitatii din Bucuresti. Domeniul sau de cercetare este sociologia economica.
RADU NECHITA este lector universitar doctor la Universitatea Babes-Bolyai, Cluj-Napoca, si presedinte al Centrului Independent de Studii in Economie si Drept.
OLGA NICOARA este cercetator asociat la Centrul de Analiza si Dezvoltare Institutionala. Studiaza economie politica la Universitatea George Mason, Statele Unite. Ariile sale de specializare sunt economia austriaca, economia institutionala, sistemele economice comparate, economiile in tranzitie.
IRINA PAPUC este cercetator la Centrul de Analiza si Dezvoltare Institutionala. A absolvit Stiinte Politice la SNSPA si Relatii Internationale la Paris I Pantheon-Sorbona.
COSMIN VICTOR POPA lucreaza la Reteaua Europeana Impotriva Rasismului din Bruxelles. A studiat comunicare politica la Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative din Bucuresti si filozofie politica la Universitatea Leiden din Olanda si la Universitatea Georgetown, Washington, D.C.
RADU SIMANDAN este doctorand la Academia de Studii Economice din Bucuresti si asistent universitar la Universitatea Politehnica din Bucuresti, Catedra de economie.
TUDOR SMIRNA este director executiv al Institutului Ludwig von Mises Romania. A absolvit Academia de Studii Economice, a studiat economie la seminarul privat Mises din Bucuresti si a obtinut diploma de Master in Economie Austriaca de la Universitatea Rey Juan Carlos din Madrid.
EMANUEL-MIHAIL SOCACIU este lector doctor la Facultatea de Filozofie, Universitatea din Bucuresti si coordonator de programe in cadrul Centrului de Cercetare in Etica Aplicata al Universitatii din Bucuresti. Domeniile principale de interes academic sunt filozofia politica, etica aplicata, epistemologia stiintelor sociale.
COSTEL STAVARACHE este doctorand al Scolii Nationale de Stiinte Politice din Bucuresti si absolvent al Facultatii de Filozofie, Universitatea din Bucuresti.
VLAD TARKO este coordonator de programe la Centrul de Analiza si Dezvoltare Institutionala si doctorand in economie la Universitatea George Mason, Statele Unite. A studiat fizica la Universitatea Hyperion si Universitatea din Bucuresti.
HORIA TERPE este director executiv al Centrului de Analiza si Dezvoltare Institutionala si doctor in stiinte politice al Scolii Nationale de Stiinte Politice si Administrative.
MIHAI-VLADIMIR TOPAN este lector doctor la Catedra de Relatii Economice Internationale din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si presedinte al Institutului Ludwig von Mises Romania.
CONSTANTIN VICA este cercetator la Centrul de Cercetare in Etica Aplicata, Universitatea din Bucuresti, in domeniul eticii noilor tehnologii. A studiat etica si filozofie politica la Facultatea de Filozofie din Bucuresti si la Universite Paris-Est Creteil.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Dreapta intelectuala
Cartea Dreapta intelectuala in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Dreapta intelectuala - Ionut Sterpan, Dragos Paul Aligica" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Cele doua fete ale liberalismului - John Gray Urmatoarea carte recomandata din categoria Politica
John Gray
10,93 lei
Marile manipulari din epoca moderna - Bernard Raquin Urmatoarea carte recomandata din categoria Politica
Bernard Raquin
25,65 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
PoliticaCarti recomandate din categoria Politica