Dragostea e un Trabant

Dragostea e un Trabant - Anamaria Beligan
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roDragostea e un Trabant
Comanda acum "Dragostea e un Trabant - Anamaria Beligan" de pe libraria ishop la pretul de 15,20 lei
Descriere carte:
Dan C. Mihailescu ("22", 25-31 ianuarie 2000): Prozele scurte [ale Anamariei Beligan] compun o atmosfera incarcata de mister psihologic, senzualitate usor perversa, cu fibre de halucinatie si cu acel amestec "simbolist" de glacialitate si incandescenta, de voyeurism si morbidete estetizanta. Toate contureaza cartea de vizita a unei imaginatii ironic-naravase, care vede crud, cadreaza cu umor, frazeaza taios, in ritm de "script".

Adriana Babeti (citat din emisiunea "Fata in fata cu autorul", TVR2, aprilie 1998): "E un tip de eleganta, de gratie, deloc feminina, o limpiditate de la frazare pina la constructie, un tip de imaginatie atit de ciudata si atit de vie in ciudatenia ei, cum eu una n-am intilnit in ultima vreme."

Anamaria Beligan este absolventa a sectiei de regie film (promotia 1981) a Institutului de Arta Teatrala si Cinematografica "I. L. Caragiale" din Bucuresti. In anul 1982, emigreaza in Australia. Aici obtine titlul de master in lingvistica (Universitatea "Monash", Melbourne) si premiul editurii Cambridge University Press. Lucreaza ca regizor si scenarist, preda la Australian Film, Television and Radio School (Sydney). In 1988, infiinteaza compania independenta de productie Athanor. Scrierile sale au aparut in diverse publicatii, australiene si romanesti (Arc, Orizont, Respiro, Ramuri, Vatra, Familia, Literatorul, Moftul Roman). Editura Polirom i-a publicat doua volume, Inca un minut cu Monica Vitti (1998, proza scurta) si Scrisori catre Monalisa (1999, roman).

( www.beligan.com )


Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Dragostea e un Trabant
Cartea Dragostea e un Trabant in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Dragostea e un Trabant - Anamaria Beligan" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Invitatie la Vals - Mihail Drumes Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Mihail Drumes
17,00 lei
Raiul inocentilor - Lidia Staniloae Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Lidia Staniloae
22,50 lei
Opere. Volumul I - III - Petru Dumitriu Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Petru Dumitriu
205,03 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura romanaCarti recomandate din categoria Literatura romana