Dosarul Brucan. Documente ale Directiei a III-a Contraspionaj a Departamentului Securitatii Statului (1987-1989)

Dosarul Brucan. Documente ale Directiei a III-a Contraspionaj a Departamentului Securitatii Statului (1987-1989) - Radu Ioanid (coord. )
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roDosarul Brucan. Documente ale Directiei a III-a Contraspionaj a Departamentului Securitatii Statului (1987-1989)
  • Autor: Radu Ioanid (coord. )
  • Editura: Polirom
  • Colectia: Istorii Subterane
  • Categoria: Comunism
  • ISBN: 978-973-46-0994-9
  • An aparitie: 2008
  • Numar de pagini: 784
  • Format carte: 135 x 200 mm
Comanda acum "Dosarul Brucan. Documente ale Directiei a III-a Contraspionaj a Departamentului Securitatii Statului (1987-1989) - Radu Ioanid (coord. )" de pe libraria ishop la pretul de 37,95 lei
Descriere carte:
"Volumul contine numeroase detalii inedite legate de evenimente istorice importante si, totodata, revelatoare pentru aprecierea fazelor din istoria evolutiei lui Silviu Brucan. Printre multele informatii puse acum la dispozitia cititorilor se afla unele care demonstreaza cit de ample erau oscilatiile indelungatului proces de desprindere selectiva a lui Brucan de canoanele dogmatice cu care se identificase multa vreme. Lectura dosarelor consolideaza ideea ca, dincolo de neobisnuitul sau curaj, cea mai impresionanta trasatura a lui Brucan a fost cea a tacticianului irepresibil, aflat intr-o permanenta stare de urgenta a deciziilor inteligente rapide. Performantele lui atit in demontarea metodica a argumentelor contrare, cit si in elaborarea planurilor pentru subminarea regimului au ramas singulare, fara a putea fi reproduse. Daca aceasta dimensiune il plaseaza in tabara complotistilor, atunci inseamna ca este un reprezentant de virf al acestei categorii." (Gheorghe Campeanu)
"Dosarul de urmarire informativa a lui Silviu Brucan creat de Directia a III-a Contraspionaj poate avea o dubla utilitate: ajuta la intelegerea "scrisorii celor sase", un moment important al istoriei tirzii a opozitiei fata de regimul Ceausescu, dar poate constitui si un "ghid" pentru cei care vor sa inteleaga modul de operare al Securitatii. Ca si alte dosare de urmarire informativa, cel al lui Silviu Brucan trebuie citit cu prudenta, corelat in masura posibilitatilor cu alte documente si marturii, trebuie filtrat de spiritul critic al cititorului." (Radu Ioanid)

Editie ingrijita si studiu introductiv de Radu Ioanid Prefata de Gheorghe Campeanu. Volum aparut sub egida Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului in Romania

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Dosarul Brucan. Documente ale Directiei a III-a Contraspionaj a Departamentului Securitatii Statului (1987-1989)
Cartea Dosarul Brucan. Documente ale Directiei a III-a Contraspionaj a Departamentului Securitatii Statului (1987-1989) in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Dosarul Brucan. Documente ale Directiei a III-a Contraspionaj a Departamentului Securitatii Statului (1987-1989) - Radu Ioanid (coord. )" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Raport final - Comisia Prezidentiala pentru Analiza Dictaturii Comuniste din Romania Urmatoarea carte recomandata din categoria Comunism
Comisia Prezidentiala pentru Analiza ...
67,50 lei
Orizonturi rosii - Ion Mihai Pacepa Urmatoarea carte recomandata din categoria Comunism
Ion Mihai Pacepa
43,00 lei
Limba de lemn - Thom Francoise Urmatoarea carte recomandata din categoria Comunism
Thom Francoise
17,10 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
ComunismCarti recomandate din categoria Comunism