Dosarul Ana Pauker

Dosarul Ana Pauker - Paul Stewart, Chriss Riddell
Pret: 71,01 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roDosarul Ana Pauker
Comanda acum "Dosarul Ana Pauker - Paul Stewart, Chriss Riddell" de pe libraria ishop la pretul de 71,01 lei
Descriere carte:



Documentele Plenarei Comitetului Central al Partidului Muncitoresc Roman din zilele de 30 noiembrie–5 decembrie 1961 sunt de interes capital pentru cunoasterea luptei la varful Partidului si pentru evolutia regimului comunist din Romania.

Convocata pentru a desprinde invatamintele din lucrarile Congresului al XXII­-lea al Partidului Comunist al Uniunii Sovietice (17–31 octombrie 1961) – congres, in cadrul caruia N.S. Hrusciov a reluat mai viguros critica la adresa lui Stalin, inceputa la Congresul al XX­lea al P.C.U.S. (1956) – Plenara C.C. al P.M.R. a discutat mai putin experienta „fratelui mai mare“ sovietic si mai mult lupta pentru putere dintre liderii comunisti din Romania.

Paradoxul acestei Plenare este ca, desi formal a condamnat cultul personalitatii, in realitate, ea a consacrat cultul personalitatii lui Gh. Gheorghiu­ Dej. Acesta a fost, in realitate, primul obiectiv al Plenarei. Al doilea obiectiv l­-a constituit rescrierea istoriei Partidului, din unghiul de vedere al invingatorului in competitia pentru autoritatea absoluta in partid si in stat: Gh. Gheorghiu ­Dej.



Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Dosarul Ana Pauker
Cartea Dosarul Ana Pauker in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Dosarul Ana Pauker - Paul Stewart, Chriss Riddell" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Cosmar si mantuire - Ioan Chertitie Urmatoarea carte recomandata din categoria Comunism
Ioan Chertitie
19,95 lei
Manifestul Partidului Comunist - Karl Marx, Friedrich Engels Urmatoarea carte recomandata din categoria Comunism
Karl Marx, Friedrich Engels
18,90 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
ComunismCarti recomandate din categoria Comunism