Doamna Chiang Kai Shek

Doamna Chiang Kai Shek - Laura Tyson Li
Pret: 47,70 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roDoamna Chiang Kai Shek
Comanda acum "Doamna Chiang Kai Shek - Laura Tyson Li" de pe libraria ishop la pretul de 47,70 lei
Descriere carte:
Doamna Chiang Kai-shek este prima biografie a uneia dintre cele mai controversate si uimitoare personalitati politice ale secolului al XX-lea, acoperind prin viata sa intreg secolul trecut. Frumoasa, stralucitoare si captivanta, femeia cunoscuta ca Eterna Prima Doamna a Chinei a exercitat o putere oficiala si, mai ales, neoficiala fara precedent im cursul indelungatului si violentului razboi civil din China. A fost una dintre cele mai puternice voci ale anticomunismului si a influentat vreme de decenii politica externa a Statelor Unite.

In cursul unei vieti care a cunoscut ultimii ani ai secolului al XIX-lea, intregul secol al XX-lea si a vazut zorii noului mileniu, doamna Chiang a fost martora si actorul, in acelasi timp, a evolutiei violente a Chinei de la dinastia imperiala Qing, trecand prin Revolutia Chineza, invazia japoneza din timpul celui de-al doilea razboi mondial, triumful comunistilor chinezi in partea continentala, pana la sfarsitul colonialismului in Hong Kong.

De ce continua numele doamnei Doamna Chiang Kai-shek sa iste o asemenea emotie chiar si dupa moarte? In mod inevitabil, femeile care ies din limitarile inguste ale rolului lor sunt considerate ca reprezentand o amenintare cu atat mai mult in ultraconservatoarea China. Pentru chinezi, doamna Doamna Chiang Kai-shek este simbolul istoriei chinuite a Chinei pe parcursul ultimului secol, o istorie care a polarizat poporul chinez si a lasat rani adanci care inca nu s-au vindecat. In cadrul acestei drame, doamna Doamna Chiang Kai-shek este in mod invariabil - si de regula nefavorabil - comparata cu sfintenia surorii sale Ching Ling, sotia parintelui renasterii chinezilor Sun Yat-sen. Timp de o jumatate de secol cele doua surori si-au sustinut inflacarat pasiunile politice aflandu-se pe cele doua baricade ale Razboiului Rece, fiind pentru combatanti adevarate simboluri vii.

Dincolo de aceasta, doamna Doamna Chiang Kai-shek a ramas in istorie cu doua laturi. Pentru unii ea este un simbol al Aliatilor din cel de-al doilea razboi mondial si un simbol al fromtului democrat al Razboiului Rece impotriva extinderii comunismului. Pentru altii doamna Chiang va fi intotdeauna perceputa ca o figura emblematica pentru tarele regimului Kuomintangului si al sotului ei, precum pentru coruptia din tara sa.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Doamna Chiang Kai Shek
Cartea Doamna Chiang Kai Shek in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Doamna Chiang Kai Shek - Laura Tyson Li" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Wallenstein - Friedrich Schiller Urmatoarea carte recomandata din categoria Biografii / Memorialistica
Friedrich Schiller
47,50 lei
Leonardo - *** Urmatoarea carte recomandata din categoria Biografii / Memorialistica
***
49,90 lei
Diana - In Cautarea Iubirii - Andrew Morton Urmatoarea carte recomandata din categoria Biografii / Memorialistica
Andrew Morton
31,41 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Biografii / MemorialisticaCarti recomandate din categoria Biografii / Memorialistica