Dimensiunea represiunii din romania in regimul comunist

Dimensiunea represiunii din romania in regimul comunist - Nicoleta Ionescu-Gura
Pret: 47,41 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roDimensiunea represiunii din romania in regimul comunist
Comanda acum "Dimensiunea represiunii din romania in regimul comunist - Nicoleta Ionescu-Gura" de pe libraria ishop la pretul de 47,41 lei
Descriere carte:
Volumul trateaza dislocarile de persoane si fixarile de domiciliu obligatoriu din regimul comunist, fiind prima lucrare care abordeaza acest subiect de sine statator si prima cercetare bazata pe documentele din arhiva CC al PCR, cat si ale fostelor organe de securitate. Lucrarea reconstituie, pe baza documentelor inedite de arhiva, ca si a memorialisticii, dislocarile de persoane si fixarile de domiciliu obligatoriu in Romania, din perioada 1948-1989, dupa venirea partidului comunist la putere, care au avut loc in baza ideologiei ?luptei de clasa?. Cercetarea arata unde si de cine a fost luata decizia unor asemenea masuri administrative, cine au fost executorii, pe cine au afectat masurile, cum au decurs operatiile de dislocare, conditiile de trai in locurile stabilite de autoritati, neregulile si abuzurile autoritatilor in inventarierea si administrarea bunurilor ramase de la familiile dislocate, scopurile unor asemenea masuri.

Cartea este insotita de o anexa documentara continand fotografii si documente in facsimil de la Arhivele Nationale ale Romaniei, Arhiva CNSAS si Arhiva Ministerului Justitiei si Libertatilor Cetatenesti - Directia Instantelor Militare. Compartimentul Arhiva Cernica, relevante pentru subiectul tratat.

  Nicoleta Ionescu-Gura (n. 1969 la Urziceni , jud. Ialomita) a absolvit Facultatea de Istorie a Universitatii din Bucuresti. Este doctor in istorie al Universitatii din Bucuresti. Studii postuniversitare de specializare in drept international la Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti. Este coautor al volumului Membrii CC al PCR (1945-1989). Dictionar (Editura Enciclopedica, Bucuresti, 2004). Este autorul lucrarilor: Stalinizarea Romaniei. Republica Populara Romana: 1948-1950. Transformari institutionale , Editura ALL, Bucuresti, 2005 (Premiul Academiei Romane, in anul 2007) si Nomenclatura Comitetului Central al Partidului Muncitoresc Roman , Editura Humanitas, Bucuresti, 2006.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Dimensiunea represiunii din romania in regimul comunist
Cartea Dimensiunea represiunii din romania in regimul comunist in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Dimensiunea represiunii din romania in regimul comunist - Nicoleta Ionescu-Gura" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Istoria secreta a Vaticanului - Francois-J. Lessard Urmatoarea carte recomandata din categoria Istorie
Francois-J. Lessard
25,65 lei
Franta, hegemonie sau declin? - Lucian Boia Urmatoarea carte recomandata din categoria Istorie
Lucian Boia
25,65 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
IstorieCarti recomandate din categoria Istorie