Dietetica lui Robinson

Dietetica lui Robinson - Alex. Leo Serban
Pret: 28,50 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roDietetica lui Robinson
Comanda acum "Dietetica lui Robinson - Alex. Leo Serban" de pe libraria ishop la pretul de 28,50 lei
Descriere carte:
?Eu cred ca putem ajunge (fiecare dintre noi, in parte) la fericire si intelepciune.
Calea nu este simpla - si nu este simpla pentru ca, spre deosebire de majoritatea religiilor si manualelor utilitare, cartea aceasta spune: nu exista retete! Sau, mai bine zis: fiecare om este/are o reteta. Trebuie doar sa si-o gaseasca si sa se tina de ea.
?Sculptura sinelui? tine de aceasta dietetica. Ca orice dieta, este vorba de a renunta la lucrurile in plus - cele care-ti provoaca disconfort si te fac nefericit... Simplify, simplify. Fii minimalist, fara a renunta sa fii hedonist. In asta consta, in fond, ?secretul?: a-ti trai viata in functie de propriile standarde, facand ce-ti place si, pe cale de consecinta, placandu-ti ceea ce faci.
E mai simplu decat ai putea crede. Si, in orice caz, mult mai simplu decat vor sa creada cei mai multi...? Alex. Leo Serban
?Textul e delicios, intelept si frivol, rafinat si simplu: un excelent antidot impotriva ?maidanelor de scriitura? din jur, un dozaj melancolic de Proust, de Quincey, Oscar Wilde si avangarda. In plus, o dovada ca gustul voluptatii si bunul gust in genere pot duce la o forma de intelepciune.? Andrei Plesu

Avertisment
?Cititorule, ai in fata o carte ciudata.
In ea, autorul - deghizat, foarte transparent, in straiele lui Robinson - iti spune la-nceput ca nu crede in ideea unei carti, ci mai curand in materialitatea unui cufar, in care sa-nghesuie - la gramada - scrieri si amintiri. Acest eseu introductiv se numeste, asa cum ai vazut, ?Dietetica lui Robinson? (o trimitere, fireste, la ?Etica lui Robinson? - unul dintre capitolele cartii lui Andrei Plesu, Minima moralia ) si spune ca, de fapt, trebuie sa renunti - la ideea unei carti, la textele care ar compune-o etc. Dar mai spune si ca nu poti renunta la amintiri... Or, textele scrise sunt amintiri! Iar textele-amintiri care stau la originea eseului introductiv sunt cuprinse, si ele, ca o addenda - sau o captuseala a cufarului.
Numai ca intreaga carte se numeste ?Dietetica lui Robinson? ! Ceea ce vine dupa contrazice ceea ce a fost inainte. Pentru ca ?ceea ce vine dupa? aduna, destul de constiincios, mai tot ce a scris autorul-Robinson dupa 1990 - sau ce-si aminteste ca a scris... Mai mult: dupa ce a pledat pentru vraiste si hazard, autorul nostru si-a batut capul sa gaseasca ?reguli de compozitie? a cartii: capitole, subcapitole, ?rime?... In amestecul eteroclit al amintirilor, el a pus ordine. Or, tot el spune ca nu exista nimic mai trist decat a-ti ordona amintirile...
Ce este, pana la urma, aceasta carte? Probabil, nimic altceva decat autoportretul unui om atat de vanitos incat nu a crezut ca trebuie sa produci un volum ca sa ai idei. Este un compromis intre un cufar si-o carte. Intre amintiri si scris. Intre ?insula personala? si corabia care te-aduce inapoi, pentru a povesti altora cum arata aceasta insula? Este dilema fundamentala a oricarui autor: a scrie - sau a tacea.
Cititi-o, daca va face placere. Dar nu uitati ca, in spatele fiecarui cuvant, exista o insula grea de taceri.? Autorul


Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Dietetica lui Robinson
Cartea Dietetica lui Robinson in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Dietetica lui Robinson - Alex. Leo Serban" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Faust si maharalul din Praga - Andre Neher Urmatoarea carte recomandata din categoria Filosofie
Andre Neher
46,60 lei
Filosofia educatiei - Arnaldo Nisckier Urmatoarea carte recomandata din categoria Filosofie
Arnaldo Nisckier
6,65 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
FilosofieCarti recomandate din categoria Filosofie