Despre moartea persecutorilor

Despre moartea persecutorilor - Lactantiu
Pret: 21,80 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roDespre moartea persecutorilor
  • Autor: Lactantiu
  • Editura: Polirom
  • Colectia: Traditia Crestina
  • Categoria: Religie
  • ISBN: 978-973-46-2025-8
  • An aparitie: 2011
  • Numar de pagini: 240
  • Format carte: 130 x 200
Comanda acum "Despre moartea persecutorilor - Lactantiu" de pe libraria ishop la pretul de 21,80 lei
Descriere carte:
Editie bilingva

Studiu introductiv, tabel cronologic, note explicative si anexe de Dragos Mirsanu   O noua versiune in limba romana a tratatului De mortibus persecutorum, insotita de textul latinesc, asa cum se prezinta acesta in celebrul Codex Colbertinus. Avind un caracter apologetic, lucrarea lui Lactantiu descrie mortile persecutorilor crestinilor: Nero, Domitian, Decius, Valerian, Aurelian, Maximian, Galerius si Maximinus. Desi De mortibus persecutorum este considerata in continuare o opera istorica, fiecare moarte prezentata de Lactantiu este si o lectie morala. Tot aici cititorul poate gasi relatarea lui Lactantiu privind celebra viziune a imparatului Constantin cel Mare, precum si textul Edictului de la Milano.  

"Iata ca, dupa ce toti adversarii nostri au fost zdrobiti si dupa ce linistea a fost reinstaurata pe pamint, Biserica, distrusa nu cu mult timp in urma, se ridica din nou, iar templul lui Dumnezeu, care fusese darimat de cei necredinciosi, este construit prin mila Domnului spre mai marea Sa slava. Caci Dumnezeu i-a inaltat pe principii care au anulat hotaririle nelegiuite si singeroase ale tiranilor si au vegheat asupra neamului omenesc pentru ca, de acum, dupa ce norii acelor vremuri atit de triste au fost ca si risipiti, pacea placuta si senina sa inveseleasca inimile tuturor. [?] Cei care il batjocorisera pe Dumnezeu zac la pamint [?]; cei care ii supusesera la torturi pe cei drepti si-au dat sufletele ticaloase sub loviturile cerului si in urma chinurilor binemeritate. [?] Despre moartea acestora am vrut sa depun marturie in scris, pentru ca toti cei care au fost departe de aceste evenimente si cei care vor veni dupa noi sa stie cum Si-a aratat Dumnezeu cel Preainalt puterea si maretia, dindu-i pieirii si nimicindu-i pe dusmanii numelui Sau."

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Despre moartea persecutorilor
Cartea Despre moartea persecutorilor in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Despre moartea persecutorilor - Lactantiu" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Eseuri despre iudaism - Steinhardt N.; Neuman Em. Urmatoarea carte recomandata din categoria Religie
Steinhardt N.; Neuman Em.
0,00 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
ReligieCarti recomandate din categoria Religie