Descartes

Descartes - Tom Sorell
Pret: 14,16 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roDescartes
  • Autor: Tom Sorell
  • Editura: All
  • Colectia: filosofie
  • Categoria: Filosofie
  • ISBN: 973-571-892-3
  • An aparitie: 0
  • Numar de pagini: 112
  • Format carte:
Comanda acum "Descartes - Tom Sorell" de pe libraria ishop la pretul de 14,16 lei
Descriere carte:
Viata filosofica activa a lui Rene Descartes a fost foarte scurta, iar operele filosofice ale ganditorului francez pot fi numarate pe degete. Totusi, contributia lui la fondarea filosofiei moderne este inestimabila. Cel mai cunoscut fragment din opera sa este, desigur, ?Cogito, ergo sum.? Folosind un amestec metodologic intre intuitie si deductie, Descartes a derivat din principiul simplu al cogito -ului existenta lumii materiale.

Descartes nu a vrut insa ca sistemul sau metafizic sa fie independent de cercetarile sale stiintifice in domenii precum fizica, matematica, optica si psihologia. Tom Sorell, autorul acestei scurte monografii, arata cum Descartes a fost, mai intai de toate, un sustinator si un practician al metodei matematice in fizica, iar metafizica dezvoltata in lucrarile de filosofie a constituit un sprijin pentru acest program stiintific fundamental.

Tom Sorell este profesor de filosofie la Universitatea din Essex si unul dintre cei mai importanti specialisti in domeniul filosofiei moderne din spatiul academic anglo-saxon. Printre altele, este autorul lucrarilor Hobbes (1986), Moral Theory and Capital Punishment (1987), Scientism (1991) si editor al ghidurilor Cambridge dedicate lui Hobbes (1996) si Descartes (2000), precum si al volumului The Rise of Modern Philosophy (1993).

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Descartes
Cartea Descartes in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Descartes - Tom Sorell" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
In tara banditilor gentilomi - Alexandra David-Neel Urmatoarea carte recomandata din categoria Filosofie
Alexandra David-Neel
0,00 lei
Monahul de la Rohia - Sangeorzan Zaharia Urmatoarea carte recomandata din categoria Filosofie
Sangeorzan Zaharia
0,00 lei
Ce este filosofia antica? - Pierre Hadot Urmatoarea carte recomandata din categoria Filosofie
Pierre Hadot
3,79 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
FilosofieCarti recomandate din categoria Filosofie