Demonul

Demonul - Abel Posse
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roDemonul
Comanda acum "Demonul - Abel Posse" de pe libraria ishop la pretul de 17,91 lei
Descriere carte:
Romanul Demonul este primul volum din trilogia cuceririi si descoperirii Americii, din care mai fac parte Cainii Paradisului si El largo atardecer del caminante . Publicat in 1978, romanul lui Abel Posse aduce o viziune halucinanta asupra cuceririi Americii, in care imaginatia luxurianta, ironia aspra si stralucirea poetica convietuiesc intr-un spatiu dionisiac ce nu cunoaste norme sau limite. Romanul este o expansiune a legendei Lope de Aguirre, una dintre figurile cele mai controversate ale cuceririi Americii si o tema perpetua in literatura si cinema.

Conchistadorul spaniol Lope de Aguirre s-a razvratit in 1560, in cursul unei expeditii prin delta Amazonului, unde cauta El Dorado pentru viceregele din Peras, sub conducerea lui Pedro de Ursasa; el s-a pus in fruntea asa-numitilor maranones si a urmarit sa consolideze Imperiul Marana?n, sa puna mana pe Peras, intarindu-si oastea cu o mie de negri, sa faca din Spania o vasala si sa stapaneasca lumea. Aparent, a crezut doar in vointa de a putea, in fiesta razboiului si fervoarea delirului (dispretuind letal pe cine nu i-l impartasea, ori era indiferent). A murit la Barquisimeto, asasinat de proprii sai tovarasi.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Demonul
Cartea Demonul in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Demonul - Abel Posse" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Totul despre Schmidt - Louis Begley Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Louis Begley
14,16 lei
Mr. Peanut - Adam Ross Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Adam Ross
35,10 lei
Hiroshima dragostea mea - Marguerite Duras Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Marguerite Duras
18,99 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala