Democratia ca proces

Democratia ca proces - Adrian Miroiu
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roDemocratia ca proces
  • Autor: Adrian Miroiu
  • Editura: Trei
  • Colectia: In afara colectiilor
  • Categoria: Politica
  • ISBN: 973-9419-83-6
  • An aparitie: 0
  • Numar de pagini: 96
  • Format carte:
Comanda acum "Democratia ca proces - Adrian Miroiu" de pe libraria ishop la pretul de 0,00 lei
Descriere carte:
E de la sine inteles ca democratia nu-i un dat, pe deplin configurat, care se deruleaza in acelasi fel, indiferent de conditii sau de evenimente mai mult sau mai putin predictibile care intervin. Democratia ca proces se releva prin succesiunea alegerilor, dar si prin multe evenimente, activitati sau relatii petrecute in intervalul dintre alegeri. A te limita la alegeri, adica la ofertele partidelor in campania electorala si la comportamentul final al alegatorilor, respectiv la optiunile lor de vot, ar fi o simplificare greu tolerabila in analiza democratiei. Votul presupune si modul de reprezentare a partidelor pe scena economica, sociala sau politica din perioada ce se scurge intre alegerile succesive. De aceea vom spune ca cele doua abordari sunt complementare, exercitii de postdictie si, in acelasi timp de predictie, centrate pe ofertele partidelor, dar si pe contextul social, politic, economic si cultural in care acestea se configureaza.
In cele ce urmeaza prezentam doua studii elaborate din aceasta dubla perspectiva. In opinia noastra, alegerile din 2000 au marcat incheierea unei prime faze in dezvoltarea sistemului nostru democratic. Este faza de introducere a institutiilor asa-zis formale prin Constitutie, lege electorala si legea partidelor politice, de organizare si finalizare a patru alegeri generale si locale succesive, de cristalizare a institutiilor informale corespunzatoare institutiilor democratiei.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Democratia ca proces
Cartea Democratia ca proces in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Democratia ca proces - Adrian Miroiu" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
A doua sansa - Zbigniew Brzezinski Urmatoarea carte recomandata din categoria Politica
Zbigniew Brzezinski
16,62 lei
Memoria timpului prezent - Thierry de Montbrial Urmatoarea carte recomandata din categoria Politica
Thierry de Montbrial
0,00 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
PoliticaCarti recomandate din categoria Politica