De ce frumusetea este adevarul. O istorie a simetriei

De ce frumusetea este adevarul. O istorie a simetriei - Ian Stewart
Pret: 31,50 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roDe ce frumusetea este adevarul. O istorie a simetriei
Comanda acum "De ce frumusetea este adevarul. O istorie a simetriei - Ian Stewart" de pe libraria ishop la pretul de 31,50 lei
Descriere carte:
Structura cea mai profunda a universului nostru e simetrica. Totul a inceput, pe vremea babilonienilor, cu o problema care azi pare banala pentru orice elev de scoala: rezolvarea ecuatiei de gradul doi. Cum insa dezvoltarea matematicii urmeaza cai nebanuite, incercarea de a rezolva prin radicali ecuatia de gradul cinci a condus in secolul XIX la aparitia unei intregi noi ramuri care descrie simetria - teoria grupurilor. S-a dovedit apoi ca abstractiunile matematicienilor nu numai ca sunt utile fizicienilor, dar ca ele stau la baza intelegerii naturii. Cu alte cuvinte, ca structura cea mai profunda a universului nostru e simetrica.

Celebrul matematician englez Ian Stewart (autor al cartii Numerele naturii, aparuta la Humanitas) spune povestea descoperirii simetriei si a legaturii adanci intre matematica si fizica. Personajele lui nu sunt savanti imateriali, ci oameni in carne si oase care sufera drame, se lupta in duel sau cad in patima betiei ori a jocurilor de noroc. In De ce frumusetea este adevarul ideile cele mai abstracte se intalnesc cu viata cea mai tumultoasa, iar rezultatul e un pasionant roman al matematicii.


Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre De ce frumusetea este adevarul. O istorie a simetriei
Cartea De ce frumusetea este adevarul. O istorie a simetriei in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "De ce frumusetea este adevarul. O istorie a simetriei - Ian Stewart" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Un rau pornit din Eden - Richard Dawkins Urmatoarea carte recomandata din categoria Stiinta si Tehnica
Richard Dawkins
17,10 lei
Stiinta si Campul Akashic - Ervin Laszlo Urmatoarea carte recomandata din categoria Stiinta si Tehnica
Ervin Laszlo
22,80 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Stiinta si TehnicaCarti recomandate din categoria Stiinta si Tehnica