De-a v-ati ascuns’ - Un destin basarabean

De-a v-ati ascuns’ - Un destin basarabean - Boris Buzila
Pret: 22,80 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roDe-a v-ati ascuns’ - Un destin basarabean
Comanda acum "De-a v-ati ascuns’ - Un destin basarabean - Boris Buzila" de pe libraria ishop la pretul de 22,80 lei
Descriere carte:
?Raftul cu literatura despre Basarabia a devenit consistent in anii din urma. Deja tot ce o diferentiaza de literatura de aici este limba: o limba romana curata, limpede si parca manuita cu evlavie. Si totusi, ceva o distinge mai profund in vacarmul autohton. Ceva ce, cu admiratie si vaga invidie, detectezi - dincolo de boarea de exotic-familiar a unei lumi indeobste rurale, straniu incremenite - ca un amplu suflu de universalitate, de care noi rar avem parte.

Citind cartea pe care o aveti in maini, veti descoperi lesne in ce consta acest ceva: este vorba de miza, pur si simplu. Basarabenii - chiar si cei instalati de cinci decenii la Bucuresti, ca Boris Buzila - au ceva esential, vital de spus. Bunaoara, iata ?mandria? tatalui, tradusa de copilul de zece ani, care afla, in toamna anului 1940, la ora de geografie, ca, de-acum, fara sa fi plecat din sat, nu mai traieste in tara lui, mica, Romania, ci intr-un imperiu:

?Sa stapanesti Rasaritul, sa stapanesti Caucazul, sa stapanesti lumea! Sa stapanesti, sa stapanesti, sa nu te mai saturi! Ne minunam de imensitatea tarii, latita pe doua continente, ca un urs polar, cu labele din fata intinse pe Marea Caspica si Marea Neagra, cu botul pe Marea Baltica si cu coada pe Peninsula Kamceatka, cu picioarele dinapoi pe Marea Japoniei.??

Doina Jela


Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre De-a v-ati ascuns’ - Un destin basarabean
Cartea De-a v-ati ascuns’ - Un destin basarabean in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "De-a v-ati ascuns’ - Un destin basarabean - Boris Buzila" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Prin perdea - Aurora Liiceanu Urmatoarea carte recomandata din categoria Biografii / Memorialistica
Aurora Liiceanu
26,55 lei
O femeie la putere - Carl Bernstein Urmatoarea carte recomandata din categoria Biografii / Memorialistica
Carl Bernstein
62,69 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Biografii / MemorialisticaCarti recomandate din categoria Biografii / Memorialistica