DIDACTICA DISCIPLINELOR PEDAGOGICE. UN CADRU CONSTRUCTIVIST

DIDACTICA DISCIPLINELOR PEDAGOGICE. UN CADRU CONSTRUCTIVIST - BOCOS, Musata
Pret: 27,55 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roDIDACTICA DISCIPLINELOR PEDAGOGICE. UN CADRU CONSTRUCTIVIST
  • Autor: BOCOS, Musata
  • Editura: Paralela 45
  • Colectia: UNIVERSITARIA - STIINTELE EDUCATIEI
  • Categoria: Pedagogie
  • ISBN: 978-973-47-0534-4
  • An aparitie: 2009
  • Numar de pagini: 432
  • Format carte: 16x23.5
Comanda acum "DIDACTICA DISCIPLINELOR PEDAGOGICE. UN CADRU CONSTRUCTIVIST - BOCOS, Musata" de pe libraria ishop la pretul de 27,55 lei
Descriere carte:
Didactica disciplinelor pedagogice. Un cadru constructivist reuneste o serie de reflectii, demersuri si consideratii subordonate unei paradigme epistemologice de natura socioconstructivista si interactiva a constructiei cunostintelor pedagogice, paradigma configurata de trei dimensiuni complementare: dimensiunea constructivista, care face referire la subiectul care ?nvata, respectiv la elev; dimensiunea sociologica, legata de interactiunile sociale, care face referire la partenerii prezenti ? ceilalti elevi si profesorul; dimensiunea interactiva, legata de interactiunile cu mediul, care face referire la situatiile de ?nvatare si la obiectul de ?nvatare organizat ?n interiorul acestor situatii. In construirea lucrarii s-a pornit, firesc, de la statuarea didacticii generale si a didacticii disciplinelor pedagogice ?n sistemul stiintelor educatiei, continu?ndu- se cu o prezentare de ansamblu a curriculum-ului disciplinelor pedagogice si a componentelor acestuia si cu o investigatie practica realizata ?n r?ndul elevilor si cadrelor didactice.
Operationaliz?nd atent conceptul de curriculum, autoarea propune ? pentru cele mai relevante componente ale acestuia ? consideratii teoretice, interpretari personale, argumente, reflectii, metode, tehnici, instrumente, aplicatii, exercitii si solutii didactice pertinente. Acestea sunt valorificabile, deopotriva, ?n procesul de predare-?nvatare-evaluare formativa la disciplinele pedagogice si ca deschideri spre problematicile de interes sau spre interogatiile actuale ale didacticii generale.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre DIDACTICA DISCIPLINELOR PEDAGOGICE. UN CADRU CONSTRUCTIVIST
Cartea DIDACTICA DISCIPLINELOR PEDAGOGICE. UN CADRU CONSTRUCTIVIST in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "DIDACTICA DISCIPLINELOR PEDAGOGICE. UN CADRU CONSTRUCTIVIST - BOCOS, Musata" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Jocuri didactice matematice - Dumitra Radu , Nicolae Ploscariu Urmatoarea carte recomandata din categoria Pedagogie
Dumitra Radu , Nicolae Ploscariu
13,30 lei
Pedagogie - Constantin Cucos Urmatoarea carte recomandata din categoria Pedagogie
Constantin Cucos
15,68 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
PedagogieCarti recomandate din categoria Pedagogie