DEVALMASIA VALAHA. O ISTORIE ANARHICA A SPATIULUI ROMANESC (1716-1828)

DEVALMASIA VALAHA. O ISTORIE ANARHICA A SPATIULUI ROMANESC (1716-1828) - BUCUR, Bogdan
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roDEVALMASIA VALAHA. O ISTORIE ANARHICA A SPATIULUI ROMANESC (1716-1828)
Comanda acum "DEVALMASIA VALAHA. O ISTORIE ANARHICA A SPATIULUI ROMANESC (1716-1828) - BUCUR, Bogdan" de pe libraria ishop la pretul de 23,75 lei
Descriere carte:
Periferia ca istorie ar putea fi cel mai potrivit titlu pentru lucrarea de fata; o tema care nu este detaliata doar din perspectiva spatial-temporala cat mai ales din perspectiva comportamental-patologica a locuitorilor. Pentru a realiza aceasta completare autorul a folosit informatii si interpretari de antropologie culturala, studii de sociologie, psihologie si patologii urbane; materiale de geografie umana si economica, de demografie, etnografie, mitologie, mentalitati si istoria ideilor.
O monografie istorica a periferiei istorice din perspectiva cercetarilor interdisciplinare credem ca reprezinta o noutate in literatura de specialitate. Pentru a sustine acest demers complex si variat, Bogdan Bucur a folosit intreaga bibliografie la care a avut acces: documente de arhiva; documente edite; memorialistica; cotidiene si periodice; monografii; biografii; antologii; enciclopedii; planuri, harti, atlase, catagrafii; dictionare; lucrari de specialitate; beletristica si diverse alte lucrari.
Lucrarea de debut a lui Bogdan Bucur aduce in istoriografia romaneasca o sinteza necartografiata si foarte greu de sintetizat in reperele atat de clare ale unui studiu istoric de anvergura, asa cum se contureaza a fi volumul Devalmasia valaha. O istorie anarhica a spatiului romanesc (1716-1828).
Adrian Majuru

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre DEVALMASIA VALAHA. O ISTORIE ANARHICA A SPATIULUI ROMANESC (1716-1828)
Cartea DEVALMASIA VALAHA. O ISTORIE ANARHICA A SPATIULUI ROMANESC (1716-1828) in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "DEVALMASIA VALAHA. O ISTORIE ANARHICA A SPATIULUI ROMANESC (1716-1828) - BUCUR, Bogdan" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
O istorie a comunismului din Romania. Manual pentru liceu - Dorin Dobrincu, Mihai Stamatescu, Raluca Grosescu, Liviu Plesa, Sorin Andreescu, Andrei Muraru Urmatoarea carte recomandata din categoria Istoria romanilor
Dorin Dobrincu, Mihai Stamatescu, Ral...
28,45 lei
Dosarele Securitatii. Studii de caz - Carmen Chivu-Duta, Mihai Albu Urmatoarea carte recomandata din categoria Istoria romanilor
Carmen Chivu-Duta, Mihai Albu
23,70 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Istoria romanilorCarti recomandate din categoria Istoria romanilor