Curs elementar de drept roman

Curs elementar de drept roman - Constantin Stoicescu
Pret: 60,00 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roCurs elementar de drept roman
Comanda acum "Curs elementar de drept roman - Constantin Stoicescu" de pe libraria ishop la pretul de 60,00 lei
Descriere carte:
Nascut la Bucuresti in 23 August 1881, Constantin Stoicescu isi incepe studiile de drept la Paris, unde isi ia licenta, apoi isi sustine teza de doctorat, in 1904, tot la Paris, iar specializarea la Berlin, unde urmeaza un semestru la Facultatea de Drept.

In 1907 intorcandu-se in tara, ia parte la concursul pentru ocuparea catedrei de drept roman de la Facultatea de Drept din Bucuresti. In urma probelor concursului, pe care le trece in mod stralucit, C. Stoicescu este numit docent de drept roman la Facultatea de Drept din Bucuresti, in 1907. In 1908 este numit profesor agregat, iar in 1913 este titularizat.

Marea lui autoritate si respectul pe care i-l aratau ceilalti colegi, precum si grija sa pentru Facultate si studenti au facut sa fie ales in 1934 decan al Facultatii de Drept din Bucuresti. In 1936 este ales cu o mare majoritate rector al primei Universitati din tara. In aceasta calitate, conduce destinele Universitatii din capitala cu atata demnitate si autoritate incat in 1938 este reales in demnitatea de rector.

Manualul sau de drept roman intitulat "Curs elementar de drept roman" aparut in 1931 intr-o a treia editie poate fi considerat astazi ca cel mai bun manual romanesc de drept roman. Stoicescu a cautat in acest manual sa simplifice totul cat mai mult cu putinta, pentru a nu infatisa materia dreptului roman ca ceva arid si incurcat. Dar cu toate ca in acest manual ni se infatiseaza dreptul roman numai in liniile sale generale, [...] prin claritatea lui precum si prin siguranta parerilor emise de catre autor pareri care se bazeaza pe texte riguros controlate manualul lui Stoicescu poate fi considerat ca una dintre cele mai sigure calauze pentru studiul dreptului roman.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Curs elementar de drept roman
Cartea Curs elementar de drept roman in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Curs elementar de drept roman - Constantin Stoicescu" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Lectii de drept roman (vol. II) - Valerius M. Ciuca Urmatoarea carte recomandata din categoria Drept
Valerius M. Ciuca
6,65 lei
Recursuri in interesul legii. Decizii de admitere 1993-2008. Culegere de practica judiciara - Mera Luciana , Pena Adriana Urmatoarea carte recomandata din categoria Drept
Mera Luciana , Pena Adriana
52,16 lei
Codul silvic (actualizat la 20.06.2009). Cod 354 - Paul Stewart, Chriss Riddell Urmatoarea carte recomandata din categoria Drept
Paul Stewart, Chriss Riddell
4,66 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
DreptCarti recomandate din categoria Drept