Curs de drept penal. Partea generala - Vol. I

Curs de drept penal. Partea generala - Vol. I - Viorel Pasca
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roCurs de drept penal. Partea generala - Vol. I
  • Autor: Viorel Pasca
  • Editura: Universul Juridic
  • Colectia: Tratate si cursuri universitare
  • Categoria: Penal
  • ISBN: 978-973-127-442-3
  • An aparitie: 2010
  • Numar de pagini: 372
  • Format carte: 17x24 mm
Comanda acum "Curs de drept penal. Partea generala - Vol. I - Viorel Pasca" de pe libraria ishop la pretul de 37,00 lei
Descriere carte:
Cursul de drept penal partea generala, adresat studentilor anului II ai facultatilor de drept si nu numai, trateaza in prima parte, intr-o maniera care se vrea, cel putin din partea autorului, o deschidere spre ideile vehiculate in doctrina penala contemporana europeana privind problemele teoriei generale a dreptului penal, precum raportul dintre dreptul penal si politicile penale, constitutionalizarea si internationalizarea principiilor dreptului penal, izvoarele normative ale acestuia si raportul dreptului penal national cu dreptul comunitar si jurisprudenta Curtii Europene a Drepturilor Omului, normele juridice penale si interpretarea acestora, raporturile juridice de drept penal, precum si evolutia dreptului penal romanesc modern.

Institutii fundamentale ale dreptului penal - precum aplicarea legii penale in timp si spatiu, infractiunea si formele ei, cauzele justificative si cele care inlatura imputabilitatea, formele unitatii si pluralitatii de infractiuni, pluralitatea de faptuitori si formele ei -sunt prezentate in contextul reglementarilor noului Cod penal (Legea nr. 286/2009), fapt care face cursul util si practicienilor dreptului, pentru pregatirea continua a acestora, avand in vedere multiplele probleme pe care le implica aplicarea acestuia si carora autorul a cautat sa le dea un raspuns.

In acest demers, autorul a pornit de la premisa ca, macar la terminarea facultatii, studentii actualului an II vor aplica prevederile acestui nou Cod penal, despre care un autor distins spera ca "va trai inainte sa moara", asa cum a facut-o Codul penal din 2004.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Curs de drept penal. Partea generala - Vol. I
Cartea Curs de drept penal. Partea generala - Vol. I in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Curs de drept penal. Partea generala - Vol. I - Viorel Pasca" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Lipsirea de libertate in mod ilegal - Ion Rusu, Minodora Ioana Rusu Urmatoarea carte recomandata din categoria Penal
Ion Rusu, Minodora Ioana Rusu
28,00 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
PenalCarti recomandate din categoria Penal