Cu ochii larg inchisi

Cu ochii larg inchisi - Arthur Schnitzler
Pret: 0,00 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roCu ochii larg inchisi
Comanda acum "Cu ochii larg inchisi - Arthur Schnitzler" de pe libraria ishop la pretul de 0,00 lei
Descriere carte:
Contemporan cu Sigmund Freud, scriitorul austriac Arthur Schnitzler a scris mai multe carti de inspiratie psihanalitica, dand astfel o forma literara si atractiva abordarilor teoretice ale sexualitatii prin care psihanaliza isi crea, adesea insotita de scandal si rezistente, drum catre constiinta inceputului de secol XX.
Cu ochii larg inchisi este odiseea senzuala a unui cuplu new-york-ez, bogat, fermecator si aparent solid. Romanul incepe cu dezvaluirea fanteziilor celor doi soti si aluneca in experimentarea unor jocuri erotice nebunesti, ce sfarsesc in exces hedonist si orgii periculoase.
Cartea i-a inspirat lui Kubrick ultimul sau film. Prin suspansul si maiestria sa - rolurile principale sunt interpretate de Tom Cruise si Nicole Kidman - acesta a avut un enorm succes, fiind catagolat drept cea mai controversata pelicula a ultimilor zece ani.
?Ochii lui Fridolin ratacira avizi de la unele siluete plinute, la altele zvelte, de la unele gingas imbobocite la altele inflorite in toata splendoarea; si cum fiecare dintre aceste fapturi dezgolite ramanea totusi un mister, iar din mastile negre straluceau inspre el ochi mari ca niste enigme irezolvabile, pofta lui indicibila de a privi se transforma in chinul aproape de nesuportat al dorintei. Dar asa ca lui li se intampla desigur si celorlalti. Primele rasuflari pline de delectare se preschimbara in suspine, care sunau ca niste vaiete prelungi; undeva cuiva ii scapa un tipat; si deodata, de parca ar fi fost vanati, se napustira toti din sala lor intunecata catre femei..."
A. S.

?In timpul vietii, Arhtur Schnitzler a fost catalogat adesea drept pornograf, iar compatriotul sau, un oarecare Adolf Hitler, i-a infierat scrierile ca fiind ?murdarii evreiesti?. Vienezul a devenit cunoscut prin pozitiile sale contra atitudinii antisemite si abordarea curajoasa a sexualitatii intr-o epoca in care studiile lui Freud inca nu se impusesera. De altfel, cei doi au mers umar la umar in lupta lor de demontare a tabu-urilor sexual-sociale ale vremii".
Jean-Lorin Sterian

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Cu ochii larg inchisi
Cartea Cu ochii larg inchisi in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Cu ochii larg inchisi - Arthur Schnitzler" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Noua dezordine amoroasa - Pascal Bruckner, Alain Finkielkraut Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura erotica
Pascal Bruckner, Alain Finkielkraut
33,25 lei
Iubiri Vrajitoare - Jelloun Tahar Ben Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura erotica
Jelloun Tahar Ben
18,00 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura eroticaCarti recomandate din categoria Literatura erotica