Cruciada copiilor

Cruciada copiilor - Florina Ilis
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roCruciada copiilor
Comanda acum "Cruciada copiilor - Florina Ilis" de pe libraria ishop la pretul de 26,12 lei
Descriere carte:
Premiul pentru proza al Academiei Romane pe 2006, Premiul Cea mai buna carte de proza a anului 2005" (acordat de USR in 2006). Premiul USR Cluj pe 2005. Premiul Cartea Anului 2005, acordat de Romania literara si Fundatia Anonimul. Premiul revistei Cuvantul pentru proza. Premiul pentru proza oferit de Radio Romania Cultural.

As spune ca ne aflam in fata celui mai de seama talent nativ pe care l-a dat literatura romana dupa Revolutia din decembrie 1989; un talent pentru care scrisul e o forma de viata simpla, naturala - o necesitate personala cotidiana, tacuta - nu publica, histrionica, extrovertita, obositor-surescitata." (Stefan Borbely)

Cruciada copiilor incheie o trilogie. Primul roman al Florinei Ilis a fost cel al creatorului ( Coborirea de pe cruce , 2001), al doilea ( Chemarea lui Matei , 2002) este o poveste a Lumii, coplesita de consecintele Creatiei, iar Cruciada copiilor este punerea in dilema a acestei Lumi, o provocare adresata de catre inocenti lumii impure a adultilor.

Romanul creeaza o imagine unica si halucinanta a unei lumi careia i se schimba brusc unghiul de receptare. Reinterpretind intr-o noua viziune marile mituri ale civilizatiei contemporane, acest roman-cascada descrie un univers viu, deschis spre imaginea unei lumi dominate de mass-media si de virtual. Un text lucid, cu o perspectiva critica asupra situatiei contemporane.

Maturitatea literara a Florinei Ilis este surprinzatoare si demna in viitor de toata atentia. Lucida, cu mare spirit de observatie, patrunzatoare, diplomata, calculata, discreta, enigmatica sub unele aspecte, ea ramine pentru noi o promisiune si (poate) un semn de intrebare. Dar in sensul bun al cuvintului." (Adrian Marino)

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Cruciada copiilor
Cartea Cruciada copiilor in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Cruciada copiilor - Florina Ilis" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Misiunea dominicana - Alex Mihai Stoenescu Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Alex Mihai Stoenescu
19,99 lei
SMS - Bogdan Dumitrescu Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Bogdan Dumitrescu
20,85 lei
Jurnal de bord  - Jean Bart Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Jean Bart
12,35 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura romanaCarti recomandate din categoria Literatura romana