Crime la Elsinore

Crime la Elsinore - Horia Garbea
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roCrime la Elsinore
Comanda acum "Crime la Elsinore - Horia Garbea" de pe libraria ishop la pretul de 16,10 lei
Descriere carte:
Romanul prezinta in mod ofensiv si caustic lumea teatrului romanesc in ultimii ani ai secolului XX. Scapata de cenzura si intrata intr-un proces de ?democratizare", incompatibil cu rigorile artei, aceasta lume se intoarce intr-un primitivism comic, grotesc, absurd, vecin cu irealitatea. Teatrul este o oglinda a societatii, si nu numai pe scena. Ceea ce se petrece in culise reflecta, de asemenea, lipsa de organizare, de logica, de bun-simt a vietii la citiva ani dupa o rasturnare majora. Toate personajele acestui roman sint negative, atinse de viciu si nebunie, de orgolii sterpe si incompetenta absoluta. In agitatia lor violenta, haotica si sterila, fiecare cititor lucid isi poate urmari, ca intr-un replay , propriile actiuni si cautari din anii turmentati, dar si colorati ai ?tranzitiei".

?La Horia Garbea nu gasim senzational, in sensul cultivarii aventurosului, dar gasim ?mistere? si numeroase elemente de cadru bucurestean. Zona de mister a naratiunilor lui Garbea creste in jurul unor intimplari ce scapa intelegerii comune, ilogice in chip socant. (...) Toate aceste povestiri cu mistere ale lui Horia Garbea, plasate in spatiul bucurestean, sint de un fin umor negru, bine strunit, dozat cu abilitate. Prozatorul este si un versat minuitor al procedeelor intertextuale, impinzind naratiunea proprie cu stravezii ?citate? din cei doi Caragiale, din Creanga, din alti clasici." (Gabriel Dimisianu)

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Crime la Elsinore
Cartea Crime la Elsinore in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Crime la Elsinore - Horia Garbea" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Gluma ruseasca - Dragos Ghitulete Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Dragos Ghitulete
21,80 lei
La Medeleni, vol II - Teodoreanu Ionel Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Teodoreanu Ionel
13,20 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura romanaCarti recomandate din categoria Literatura romana