Creste oare temperatura planetei?

Creste oare temperatura planetei? - S. George Philander
Pret: 15,20 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roCreste oare temperatura planetei?
Comanda acum "Creste oare temperatura planetei? - S. George Philander" de pe libraria ishop la pretul de 15,20 lei
Descriere carte:
Nu tehnica este elementul periculos. Nu exista o demonie a tehnicii. Exista in schimb misterul esentei ei. Ca un destin al scoaterii din ascundere, esenta tehnicii reprezinta pericolul. (Martin Heidegger)

Prometeu intruchipeaza mitul omului progresist, care indrazneste sa aduca "focul" in mijlocul oamenilor. Oare putem intelege astazi mai bine ca oricand ratiunile pedepsirii lui de catre zei Colectia Prometeu isi propune sa dezvaluie ce se intampla in spatele usilor inchise ale laboratoarelor, unde oameni de stiinta in halate albe ne pregatesc destinul.

Care este pretul unui nivel de trai sporit in lumea de astazi? Este oare incalzirea globala un fenomen datorat, cel putin in parte, activitatilor umane? Ameninta ea conditiile de viata de pe Pamant? Specialistii dau raspunsuri diferite la aceste intrebari. Insa problema este prea importanta pentru a fi lasata exclusiv in seama cercurilor stiintifice.

S. George Philander, profesor la Universitatea Princeton, crede ca responsabilitatea si implicarea sunt cuvintele-cheie care ar trebui sa defineasca atitudinea potrivita pentru fiecare om. La discutarea politicilor de mediu trebuie sa participe cat mai multi oameni, cu o singura conditie - sa fie in cunostinta de cauza. Iata, pe scurt, ratiunile scrierii acestei carti pasionante, ce acopera cateva dintre punctele de interes ale unei discipline nou aparute: geostiinte sau stiintele Pamantului. Geostiintele integreaza stiinte traditionale, ca geologia, biologia, meteorologia si oceanografia, cu scopul de a raspunde intrebarilor stiintifice legate de existenta si calitatea vietii pe Pamant. Aceasta carte explica cititorilor stiinta fascinanta a fenomenelor asociate cu vremea si cu clima, in dorinta de a oferi o perspectiva clara asupra proceselor intrinseci ce fac aceasta planeta locuibila si pentru a limpezi chestiunile controversate legate de mediul inconjurator.

S. George Philander este profesor de stiintele Pamantului la Princeton. Este autorul celebrei lucrari El Ni?o, La Ni?a, and the Southern Oscillation . Complementar activitatii stiintifice de la catedra, el desfasoara o bogata activitate publicistica; iata cateva publicatii care ii gazduiesc lucrarile: Science, Journal of Climate, International Geophysics Series, Journal of Geophysical Research, Weather, EOS, Journal of Physical Oceanography, Journal of Climate, Nature, Journal of Physical Oceanography, Monthly Weather Review, Bulletin of the American Meteorological Society, Journal of the Atmospheric Sciences, Tellus, Deep-Sea Research, Annual Review of Earth and Planetary Sciences, Reviews of Geophysics and Space Physics, Journal of Marine Research.



Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Creste oare temperatura planetei?
Cartea Creste oare temperatura planetei? in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Creste oare temperatura planetei? - S. George Philander" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Ecologia - *** Urmatoarea carte recomandata din categoria Ecologie
***
27,55 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
EcologieCarti recomandate din categoria Ecologie