Corespondenta. Jurnale

Corespondenta. Jurnale - Mihail Bulgakov
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roCorespondenta. Jurnale
Comanda acum "Corespondenta. Jurnale - Mihail Bulgakov" de pe libraria ishop la pretul de 25,55 lei
Descriere carte:
Traducere, note si indice de Ana-Maria Brezuleanu. Prefata de Ion Vartic. Scrisorile si fragmentele de jurnal din care se compune volumul, multa vreme inaccesibile publicului, surprind, cu o tragica luciditate, nesfirsitele tribulatii ale unui om a carui viata – personala si creatoare – este supusa presiunii insuportabile a istoriei. Criticat, hartuit, prada neajunsurilor de tot felul, Bulgakov ramine, in ciuda tuturor vicisitudinilor, un caz exemplar de verticalitate si de incredere in puterea mintuitoare a artei. „Relatia lui Bulgakov cu Stalin ne permite sa intelegem noile reguli ale unei comunicari politice depersonalizate… Istoria operelor lui Bulgakov este istoria luptei lui Stalin pentru puterea politica absoluta. Iar una dintre cele mai tragice si mai utopice presupozitii ale lui Bulgakov a fost credinta ca motivatia personala si cea politica ar putea coincide si ca pe aceasta baza comunicarea intre doua persoane ar fi posibila oriunde si oricind.” (Ilona Kiss)

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Corespondenta. Jurnale
Cartea Corespondenta. Jurnale in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Corespondenta. Jurnale - Mihail Bulgakov" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Se numea Sarah - Tatiana de Rosnay Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Tatiana de Rosnay
47,41 lei
Trauma - Helene Duffau Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Helene Duffau
9,41 lei
Capesius, farmacistul de la Auschwitz - Dieter Schlesak Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Dieter Schlesak
28,45 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala