Coregrafia violentei

Coregrafia violentei - Nicholas Shakespeare
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roCoregrafia violentei
Comanda acum "Coregrafia violentei - Nicholas Shakespeare" de pe libraria ishop la pretul de 37,05 lei
Descriere carte:
O fascinanta calatorie in inima Americii de Sud, in cautarea lui Shining Path, liderul celei mai periculoase organizatii de gherila din tara incasilor

?Nu exista scriitor occidental care sa fi descris atat de bine labirintul politic al tarii mele.? - Mario Varga Llosa

Detectivul Agustin Rejas a fost avocat, dar, deziluzionat de lumea corupta a justitiei, a hotarat sa devina politist. Primeste misiunea de a-l captura pe revolutionarul peruan Ezequiel, liderul unei miscari de gherila ai carei membri organizeaza atacuri si asasinate teroriste in intreaga tara. Miscarea devine din ce in ce mai puternica, printre membrii ei numarandu-se deopotriva fotomodele, intelectuali sau studenti. Vanatoarea liderului fascinat de ideile comuniste ale lui Mao se transforma intr-un adevarat calvar pentru colonelul Rejas, pus in situatia de a urmari un om fara chip, caci nu exista nici macar o fotografie oficiala a celui care instiga oamenii la revolta. Cu exceptia uneia, facuta intamplator chiar de Rejas, in timpul unui control de rutina. Jocul de-a soarecele si pisica dintre El Presidente Ezequiel si consecventul sau urmaritor dureaza ani de zile fara niciun rezultat. Pana cand indiciile ii conduc pe politisti chiar la scoala de dans a Iolandei, profesoara de balet a fiicei lui Rejas, femeia de care acesta era indragostit. V-ati gandit vreodata cata violenta se poate ascunde in spatele miscarilor gratioase ale unei balerine?
Cartea a fost ecranizata in 2002 (sub titlul In pasi de dans ). Filmul, cu Javier Bardem in rolul principal, a constituit debutul regizoral al lui John Malkovich, care l-a intruchipat, totodata, pe ecran pe teroristul Ezequiel.

?Un roman de invidiat, frumos si autentic, scris de un autor cu fler si talent.? - Louis de Bernieres, The Sunday Times

?Fictiune superba, jurnalism bine informat, intr-un roman total.? - The Times

?O poveste de dragoste, dar si o analiza inteligenta a realitatii sud-americane ... Stranie si coplesitoare ... Am fost captivat de acest roman minunat.? - New Statesman & Society

Nicholas Shakespeare este de formatie jurnalist si, ca fiu de diplomat, si-a petrecut o parte din copilarie in America de Sud, experienta pe care a transpus-o in doua carti. Romanul Coregrafia violentei este inspirat de povestea capturarii lui Abimael Guzman, liderul partidului comunist peruan, in septembrie 1992. De acelasi autor, a mai aparut in limba romana si romanul Viziunea Elenei Silves .

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Coregrafia violentei
Cartea Coregrafia violentei in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Coregrafia violentei - Nicholas Shakespeare" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Intuneric la amiaza - Arthur Koestler Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Arthur Koestler
23,40 lei
Rime despre viata si moarte - Amos Oz Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Amos Oz
20,70 lei
Dragostea, celalalt nume al crimei - Ana Argenti Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Ana Argenti
25,65 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala