Conflictele Din Orientul Mijlociu

Conflictele Din Orientul Mijlociu - MASSOULIE Francois, Trad. RADU Gadei
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roConflictele Din Orientul Mijlociu
Comanda acum "Conflictele Din Orientul Mijlociu - MASSOULIE Francois, Trad. RADU Gadei" de pe libraria ishop la pretul de 22,41 lei
Descriere carte:
  Taram al conflictelor, Orientul Mijlociu datoreaza prabusirii Imperiului otoman in 1918 si impartirii sale succesive intre puterile coloniale seria nesfarsitelor crize care i-au presarat istoria: de atunci, crearea unor state cu frontiere contestate este un motiv de conflicte care se nutresc din rivalitati ancestrale. Dupa al doilea razboi mondial, crearea statului Israel intr-un context ostil a provocat exodul unui popor, cel palestinian, si a catalizat toate conflictele regionale. Semn al timpurilor noi, petrolul a contribuit la multiplicarea tensiunilor: aflat la originea extraordinarei bogatii, aurul negru a zguduit mitul „natiunii arabe” si a favorizat avantul islamismului, miscare alimentata de lupta impotriva mizeriei si nedreptatii. Dupa razboiul din Golf si variatele aspecte ale procesului de pace dintre Israel si Autoritatea palestiniana, interventia anglo-americana in Irak, contestata de o serie de tari, constituie o noua provocare: se va putea instaura o ordine democratica, de tip occidental, in zona, sau fundamentalismul islamic si „confruntarea intre civilizatii” se vor afirma cu o noua vigoare? Orientul Mijlociu ramane in continuare un punct fierbinte intr-o ordine internationala care asteapta sa fie construita. Fran?ois Massouli? , orientalist format la ?cole Normale Sup?rieure din Paris, este functionar la Ambasada Frantei din India si coautor al volumului Constructia Europei (Giunti, 1997).

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Conflictele Din Orientul Mijlociu
Cartea Conflictele Din Orientul Mijlociu in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Conflictele Din Orientul Mijlociu - MASSOULIE Francois, Trad. RADU Gadei" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Istoria Albaniei  - Kopi Ky Urmatoarea carte recomandata din categoria Istorie
Kopi Ky
8,84 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
IstorieCarti recomandate din categoria Istorie