Colosul din Maroussi

Colosul din Maroussi - Henry Miller
Pret: 23,70 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roColosul din Maroussi
  • Autor: Henry Miller
  • Editura: Polirom
  • Colectia: Biblioteca Polirom. Seria de Autor ?Henry Miller?
  • Categoria: Literatura universala
  • ISBN: 978-973-46-2292-4
  • An aparitie: 2011
  • Numar de pagini: 216
  • Format carte: 130 x 200
Comanda acum "Colosul din Maroussi - Henry Miller" de pe libraria ishop la pretul de 23,70 lei
Descriere carte:
Al zecelea volum din seria pe care Editura Polirom o dedica lui Henry Miller, "un scriitor de neegalat" (Norman Mailer).  

Colosul din Maroussi este un gen aparte de jurnal de calatorie, scris in maniera foarte intensa, subiectiva si candida a lui Henry Miller. In 1939, resimtind amenintarea razboiului si a retardului artistic, Miller pleaca in Grecia, la invitatia prietenului sau, scriitorul Lawrence Durrell si, impresionat de peisajele si de oamenii pe care ii intilneste pe parcursul calatoriei sale in special de scriitorul grec George Katsimbalis, caruia i-a dedicat cartea sa , incepe sa-si astearna pe hirtie opiniile radicale despre razboi, impresiile si transformarile spirituale prin care trece zi de zi, in contact cu locuri si oameni care il fascineaza profund. Ca orice calatorie spirituala, si aceasta sta sub semnul epifaniei, al experientei liminale si al renasterii, in care omul se regaseste "gol ca un salbatic", eliberat de orice notiuni idealiste despre Dumnezeu, credinta si morala.  

" Colosul din Maroussi este o carte deosebita de tot ce s-a scris pina acum despre Grecia. Un teritoriu iubit si urit in acelasi timp, cu o istorie atit de bogata, ea are privilegiul de a fi batuta cu pasul si apoi descrisa de un scriitor innascut, cu o perspectiva istorica si literara inedita." ( The New York Sun )  

"Ce poate fi mai bine-venit decit o carte de calatorii atit de prietenoasa despre Grecia, scrisa de autorul Tropicelor?" ( The New Republic )  

" Colosul din Maroussi isi trage energia dintr-o calatorie elena de noua luni. In aceasta perioada, Miller a pregatit terenul pentru un adevarat imn adus unei culturi din care lumea inca se hraneste." ( T he New York Times )

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Colosul din Maroussi
Cartea Colosul din Maroussi in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Colosul din Maroussi - Henry Miller" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Aprilie in Paris - Michael Wallner Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Michael Wallner
27,55 lei
Regina Americii  - Nuria Amat Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Nuria Amat
28,40 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala