Codul de procedura penala (Publicat la 15.07.2010). Cod 404

Codul de procedura penala (Publicat la 15.07.2010). Cod 404 - Prefata de jud. Mihail Udroiu - membru al Comisiei de elaborare
Pret: 14,16 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roCodul de procedura penala (Publicat la 15.07.2010). Cod 404
Comanda acum "Codul de procedura penala (Publicat la 15.07.2010). Cod 404 - Prefata de jud. Mihail Udroiu - membru al Comisiei de elaborare" de pe libraria ishop la pretul de 14,16 lei
Descriere carte:
Noul Cod de procedura penala a avut in vedere crearea unui cadru legislativ clar, previzibil si accesibil tuturor participantilor la efectuarea actului de justitie penala. Totodata, legiuitorul s-a preocupat de asezarea procesului penal pe pilonii unor noi principii care, alaturi de cele clasice, sa contribuie la o mai buna infaptuire a justitiei penale cu respectarea drepturilor fundamentale ale omului. Aceasta structura reprezinta nucleul dur al reglementarii desfasurarii unui nou model de proces penal in cadrul caruia sa fie constatate la timp, in mod complet si fara echivoc, faptele care constituie infractiuni, astfel incat nicio persoana nevinovata sa nu fie trasa la raspundere penala, iar orice persoana care a savarsit o infractiune sa fie pedepsita potrivit legii.

Elaborarea noii codificari a urmarit, pe de o parte, asigurarea eficientei procesului penal si definirea limitelor puterilor coercitive ale statului, iar, pe de alta parte, garantarea drepturilor partilor si a celorlalti participanti in procesul penal astfel incat sa fie respectate prevederile Constitutiei, ale tratatelor constitutive ale Uniunii Europene, ale celorlalte reglementari ale Uniunii Europene in materie procesual penala, precum si ale pactelor si tratatelor privitoare la drepturile fundamentale ale omului, la care Romania este parte.
Trebuie subliniat ca asigurarea functionalitatii sistemului justitiei penale nu se poate realiza decat prin intrarea concomitenta in vigoare a noului Codul penal, noului Cod de procedura penala precum si a Legii privind executarea pedepselor, a masurilor educative si a masurilor dispuse de organele judiciare in cursul procesului penal.
Pregatirea punerii in aplicare a noului Cod de procedura penala va implica o pregatire corespunzatoare, atat a sistemului judiciar roman si a altor institutii care isi desfasoara activitatea in sfera justitiei penale (serviciile de probatiune, administratiile locurilor de detentie, politia comunitara, mediatorii etc.), cat si a societatii romanesti in ansamblul ei. Totodata, organele puterii legislative si executive trebuie sa asigure finantarea adecvata a sistemului judiciar, personalul si logistica necesare functionarii noilor institutii procedurale.

Jud. Mihail Udroiu
Membru al Comisiei de redactare a
Proiectului Noului Cod de procedura penala


Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Codul de procedura penala (Publicat la 15.07.2010). Cod 404
Cartea Codul de procedura penala (Publicat la 15.07.2010). Cod 404 in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Codul de procedura penala (Publicat la 15.07.2010). Cod 404 - Prefata de jud. Mihail Udroiu - membru al Comisiei de elaborare" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Ghid de cercetare penala - Dumitru Mirel Urmatoarea carte recomandata din categoria Penal
Dumitru Mirel
37,91 lei
Dreptul Penal Al Afacerilor - Boroi Alexandru, Voicu Costica Urmatoarea carte recomandata din categoria Penal
Boroi Alexandru, Voicu Costica
69,76 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
PenalCarti recomandate din categoria Penal