Citind Filocalia

Citind Filocalia - Pr. Tudor Ciocan
Pret: 13,30 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roCitind Filocalia
  • Autor: Pr. Tudor Ciocan
  • Editura: Curtea Veche
  • Colectia: Tainele Filocaliei
  • Categoria: Religie
  • ISBN: 973-8120-78-0
  • An aparitie: 2001
  • Numar de pagini: 144
  • Format carte: 13 x 20 cm, brosat
Comanda acum "Citind Filocalia - Pr. Tudor Ciocan" de pe libraria ishop la pretul de 13,30 lei
Descriere carte:
Textele colectiei Tainele Filocaliei reprezinta o introducere in scrierile filocalice. Ele sunt prilejuri pentru noi, cei de astazi, de a incepe sa citim si sa cunoastem cu inima de a reda cunoasterii caracterul ei existential. Treptele urcusului duhovnicesc, modelarea spirituala a mintii, stradania de a dobandi virtutile, teme filocalice predilecte, sunt redate pe tot intelesul in aceste carti care ne calauzesc spre o autentica traire intru Hristos.

Spiritualitatea filocalica se cuvine sa fie valorificata in trairea fiecarui om ce-si cauta desavarsirea. De aceea, Parintele Tudor Ciocan a gandit aceasta carte ( Citind Filocalia prima carte din colectia Tainele Filocaliei ) ca pe un demers menit sa valorifice talcuirea filocalica a Parintelui Staniloae spre folosul tuturor celor care doresc sa duca o viata imbunatatita si sa sporeasca duhovniceste. Lucrarea se deschide cu o scurta prezentare a modurilor de interpretare a Sfintei Scripturi ce s-au dezvoltat in interiorul Bisericii Ortodoxe. Apoi sunt explicate din perspectiva ascezei si a dogmaticii crestin-ortodoxe unele dintre notele filocalice pe care Parintele Staniloae le-a expus sintetic si care sunt, prin urmare, mai greu de inteles. Aceste note reprezinta atat ample exegeze duhovnicesti, cat si explicatii si dezvoltari ale unor comentarii ale Sfintilor Parinti la unele paragrafe biblice. Cartea include si un indice scripturistic ce cuprinde toate notele Parintelui Dumitru Staniloae cu trimitere explicita la pasaje biblice. Parintele Staniloae a talcuit Filocalia in duhul Sfintilor Parinti, fiind un mare intelegator al sensurilor adanci ale Sfintei Scripturi. Preluandu-i si explicitandu-i comentariile, Parintele Tudor Ciocan ne ajuta sa redescoperim in ipostaza lor practica nevointele crestinului si ale calugarului pe drumul anevoios al dobandirii virtutilor.



Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Citind Filocalia
Cartea Citind Filocalia in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Citind Filocalia - Pr. Tudor Ciocan" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Evanghelia dupa IUDA - Jeffrey Archer Urmatoarea carte recomandata din categoria Religie
Jeffrey Archer
33,25 lei
Mituri esentiale - Victor Kernbach Urmatoarea carte recomandata din categoria Religie
Victor Kernbach
23,75 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
ReligieCarti recomandate din categoria Religie