Cite ceva despre filozofie

Cite ceva despre filozofie - Dave Robinson, Judy Groves
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roCite ceva despre filozofie
Comanda acum "Cite ceva despre filozofie - Dave Robinson, Judy Groves" de pe libraria ishop la pretul de 13,30 lei
Descriere carte:
Colectia Cite ceva despre , traducerea in romaneste a faimoasei colectii internationale Introducing, vrea sa explice pe intelesul tuturor marile preocupari ale omenirii si sa scoata din sfera tabu-ului personalitati din istoria culturala a lumii. Considerate de elitisti subiecte inaccesibile publicului larg, adevarurile esentiale raman uneori necunoscute celor care au nevoie de intelepciunea lor.

Cate ceva despre incearca sa demonteze aceasta prejudecata, propunand o serie de sinteze ilustrate despre viata si opera unor oameni celebri (Carl Gustav Jung, Immanuel Kant, Albert Einstein, Friedrich Nietzsche si altii) si despre unele concepte fundamentale (psihologia, filosofia, haosul, mecanica cuantica si altele). Lucrarile din colectia Cite ceva despre realizeaza o prezentare succinta si sugestiva a unor teme de interes general si sunt publicate in formula benzilor desenate, inedita in Romania pentru carti cu o asemenea tematica.

Filozofilor le-a placut dintotdeauna sa-si puna intrebari incomode si provocatoare: Ce este realitatea? Cum sunt oamenii? Ce au asa special mintea omeneasca si constiinta? Avem libertatea de a alege cine suntem si ce facem? Putem dovedi existenta lui Dumnezeu? Putem fi siguri de ceva pe lumea asta? Ce este adevarul? Cuvintele exprima realitatea?

Cite ceva despre filozofie explica modul in care s-a ajuns la aceste intrebari, incercand totodata sa le gaseasca un raspuns in gandirea celor mai importanti filozofi. Accesibila si amuzanta, ea este introducerea ideala in lumea filozofilor si a ideilor filozofice pentru toti cei care doresc o informare rapida si exacta.

Saltul credintei: Pentru Kierkegaard sa devii un crestin convins insemna sa faci un salt al credintei, pentru ca principalele convingeri ale crestinismului sunt si ele in esenta niste necunoscute. El a ajuns la concluzia ca poti alege sa duci o viata morala, una estetica sau una religioasa. Kierkegaard a ales ultima varianta.

Autorul textului, Dave Robinson , a predat filozofia ani la rand. Recent, el a publicat o carte ilustrata, Intrebari cheie , despre teoria literaturii postmoderne. Tot el este si autorul cartilor Cite ceva despre etica si Cite ceva despre Descartes.

Graficiana Judy Groves este artist plastic, grafician si designer. Ea a mai ilustrat si cartile despre Iisus, Wittgenstein, Lacan, Chomsky si Levi-Strauss din aceasta serie.



Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Cite ceva despre filozofie
Cartea Cite ceva despre filozofie in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Cite ceva despre filozofie - Dave Robinson, Judy Groves" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Teoria vederii - George Berkey Urmatoarea carte recomandata din categoria Filosofie
George Berkey
25,78 lei
Blestem si Binecuvintare - Ion Vianu Urmatoarea carte recomandata din categoria Filosofie
Ion Vianu
18,95 lei
Cercul lui Hermes - Cornel Mihai Ionescu Urmatoarea carte recomandata din categoria Filosofie
Cornel Mihai Ionescu
17,10 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
FilosofieCarti recomandate din categoria Filosofie