Cite ceva despre Jung

Cite ceva despre Jung - Maggie Hyde, Michael McGuinness
Pret: 13,30 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roCite ceva despre Jung
Comanda acum "Cite ceva despre Jung - Maggie Hyde, Michael McGuinness" de pe libraria ishop la pretul de 13,30 lei
Descriere carte:
Colectia Cite ceva despre , traducerea in romaneste a faimoasei colectii internationale Introducing, vrea sa explice pe intelesul tuturor marile preocupari ale omenirii si sa scoata din sfera tabu-ului personalitati din istoria culturala a lumii. Considerate de elitisti subiecte inaccesibile publicului larg, adevarurile esentiale raman uneori necunoscute celor care au nevoie de intelepciunea lor.

Cate ceva despre incearca sa demonteze aceasta prejudecata, propunand o serie de sinteze ilustrate despre viata si opera unor oameni celebri (Carl Gustav Jung, Immanuel Kant, Albert Einstein, Friedrich Nietzsche si altii) si despre unele concepte fundamentale (psihologia, filosofia, haosul, mecanica cuantica si altele). Lucrarile din colectia Cite ceva despre realizeaza o prezentare succinta si sugestiva a unor teme de interes general si sunt publicate in formula benzilor desenate, inedita in Romania pentru carti cu o asemenea tematica.


Carl Gustav Jung a fost cel mai enigmatic si controversat psiholog al secolului XX. El s-a distantat de teoria freudiana a dominatiei componentei sexuale in psihicul uman, fondand psihologia analitica prin inglobarea chestiunilor despre suflet si religie.

Cite ceva despre Jung explica intr-o maniera exceptionala acest proces teoretic, descriindu-i originea in caderea sa aproape psihotica de la inceputul maturitatii. Din voiajul in noapte pe mare au aparut ideile sale radicale despre incursiunile in inconstientul uman. Cartea demonstreaza, pas cu pas, modalitatea in care Jung a utilizat psihologia religiei, alchimia si astrologia, principiul I Ching si alte idei neortodoxe stiintific in investigatiile sale asupra viselor, fanteziilor si tulburarilor psihice ale pacientilor sai.

Ce a reusit, de fapt, Jung sa demonstreze? Nimic mai mult decat ceea ce astrologii au stiut dintotdeauna: exista o intelegere reciproca secreta intre lumea materiala si starea psihica a astrologului. Aceasta corespondenta exista pur si simplu, ca orice alta incidenta placuta sau neplacuta si mi se pare foarte indoielnic ca ar putea fi demonstrata mai mult de atat din punct de vedere stiintific.

De la jumatatea vietii, nu ramane in viata decat cel care este dispus sa moara in viata. Caci in ora tainica a jumatatii vietii, parabola se rastoarna si se naste moartea. Cea de-a doua jumatate a vietii nu inseamna o panta urcatoare, crescatoare, exuberanta, ci moartea, caci acesta este scopul ei. Negarea implinirii vietii este sinonima cu refuzul de a-ti accepta sfarsitul. Amandoua inseamna ca nu vrei sa traiesti. Sa nu vrei sa traiesti este acelasi lucru cu a nu dori sa mori. Cresterea si descresterea formeaza acelasi tip de curba.

Autoarea textului, Maggie Hyde , este scriitoare, conferentiar si consultant astrolog. S-a nascut in nord-estul Angliei in 1952. Dupa ce si-a luat diploma in literatura, a fost membra activa a programului Noua Filozofie pentru educarea adultilor (Londra). Autoarea cartii Jung si astrologia (Aquarian, 1992), este in momentul de fata director al companiei astrologilor din Londra.

Graficianul, Michael McGuinness , este artist plastic, desenator si a lucrat la Reader's Digest si Sunday Times si a luat un premiu de desen pentru Independent on Sunday . El este Membru Asociat al Societatii Regale de Pictura si a avut numeroase expozitii de uleiuri si acuarele. Tot el a ilustrat si bestseller-ul Cite ceva despre Einstein .



Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Cite ceva despre Jung
Cartea Cite ceva despre Jung in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Cite ceva despre Jung - Maggie Hyde, Michael McGuinness" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Hipnoza - Dr. Roberta Temes Urmatoarea carte recomandata din categoria Psihologie
Dr. Roberta Temes
22,00 lei
Eul si personalitatea - Mielu Zlate Urmatoarea carte recomandata din categoria Psihologie
Mielu Zlate
0,00 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
PsihologieCarti recomandate din categoria Psihologie