Cite ceva despre Freud

Cite ceva despre Freud - Richard Appignanesi, Oscar Zarate
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roCite ceva despre Freud
Comanda acum "Cite ceva despre Freud - Richard Appignanesi, Oscar Zarate" de pe libraria ishop la pretul de 13,30 lei
Descriere carte:
Colectia Cite ceva despre , traducerea in romaneste a faimoasei colectii internationale Introducing, vrea sa explice pe intelesul tuturor marile preocupari ale omenirii si sa scoata din sfera tabu-ului personalitati din istoria culturala a lumii. Considerate de elitisti subiecte inaccesibile publicului larg, adevarurile esentiale raman uneori necunoscute celor care au nevoie de intelepciunea lor.

Cate ceva despre incearca sa demonteze aceasta prejudecata, propunand o serie de sinteze ilustrate despre viata si opera unor oameni celebri (Carl Gustav Jung, Immanuel Kant, Albert Einstein, Friedrich Nietzsche si altii) si despre unele concepte fundamentale (psihologia, filosofia, haosul, mecanica cuantica si altele). Lucrarile din colectia Cite ceva despre realizeaza o prezentare succinta si sugestiva a unor teme de interes general si sunt publicate in formula benzilor desenate, inedita in Romania pentru carti cu o asemenea tematica.


Sigmund Freud a revolutionat felul in care gandim despre noi. Termenii sai de psihanaliza ca supraeu, libido, nevroza si complexul Oedip au intrat in vocabularul nostru de zi cu zi. Dar oare stim cu adevarat ce inseamna? Cite ceva despre Freud ne spune povestea vietii lui Freud si ne furnizeaza cateva idei despre Viena secolului al XIX-lea, dar si despre inceputurile carierei lui Freud, experienta cocainei, pana la evolutia treptata spre teorii privind inconstientul, visele si sexualitatea. Printr-o combinatie geniala de ilustrare inteligenta si text incisiv, cartea a reusit sa obtina un succes international, fiind socotita una dintre cele mai inspirate si informate prezentari ale parintelui psihanalizei.

In 1925, intr-o vreme in care A. Adler, C. G. Jung si multi altii il parasisera si incercau sa-l combata, Freud alegea ca moto al Autobiografiei sale (in care nu isi povesteste atat viata, cat despre propria sa creatie stiintifica, in calitate de cel mai competent istoric al psihanalizei) deviza inscrisa sub corabia ce figureazi in stema orasului Paris: Se clatini, dar nu se scufunda... Volumul de fata nu face decat sa confirme, la randul sau, aceasta clarviziune.

Richard Appignanesi s-a nascut la Montreal, in Canada, in 1940, si a venit in Marea Britanie in 1967, pentru a-si da doctoratul in istoria artei la Universitatea din Sussex. El a fost membru fondator al Organizatiei Scriitorilor si Cititorilor si este cel care a initiat seria Cite ceva despre , pentru care a scris citeva ghiduri: Postmodernism (1995) si Lenin (1994). El este si autorul unei trilogii de fictiune, Perversa Italie: Orfanii lui Stalin, Moscheea si Distrugerea Americii , iar in prezent este cercetator asociat pe langa Colegiul King din Londra.

Oscar Zarate s-a nascut la Buenos Aires, Argentina, in 1942. A fost director artistic la mai multe agentii de publicitate de acolo pana in 1970. S-a stabilit la Londra in 1971 si a devenit grafician liber profesionalist. El a ilustrat ghidurile introductive Minte & Creier (1998), Melanie Klein (1997), Teoria cuantica (1996), Stephen Hawking (1995), Machiavelli (1995), Mafia (1994) si Lenin (1994) din aceasta serie. A creat si numeroase romane de benzi desenate extrem de apreciate, inclusiv Un mic omor , caruia i s-a acordat Premiul Will Eisner pentru cel mai bun roman de acest tip in 1994.



Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Cite ceva despre Freud
Cartea Cite ceva despre Freud in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Cite ceva despre Freud - Richard Appignanesi, Oscar Zarate" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Femeia eunuc - Germaine Greer Urmatoarea carte recomandata din categoria Psihologie
Germaine Greer
22,80 lei
Revista de psihologie organizationala. Vol. II, Nr. 2-3/ 2002 - Centrul de Psihologie Aplicata ? Universitatea Bucuresti Urmatoarea carte recomandata din categoria Psihologie
Centrul de Psihologie Aplicata ? Univ...
9,31 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
PsihologieCarti recomandate din categoria Psihologie