Cite ceva despre Einstein

Cite ceva despre Einstein - Joseph Schwartz, Michael McGuinness
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roCite ceva despre Einstein
Comanda acum "Cite ceva despre Einstein - Joseph Schwartz, Michael McGuinness" de pe libraria ishop la pretul de 13,30 lei
Descriere carte:
Colectia Cate ceva despre , traducerea in romaneste a faimoasei colectii internationale Introducing, vrea sa explice pe intelesul tuturor marile preocupari ale omenirii si sa scoata din sfera tabu-ului personalitati din istoria culturala a lumii. Considerate de elitisti subiecte inaccesibile publicului larg, adevarurile esentiale raman uneori necunoscute celor care au nevoie de intelepciunea lor.

Cate ceva despre incearca sa demonteze aceasta prejudecata, propunand o serie de sinteze ilustrate despre viata si opera unor oameni celebri (Carl Gustav Jung, Immanuel Kant, Albert Einstein, Friedrich Nietzsche si altii) si despre unele concepte fundamentale (psihologia, filosofia, haosul, mecanica cuantica si altele). Lucrarile din colectia Cate ceva despre realizeaza o prezentare succinta si sugestiva a unor teme de interes general si sunt publicate in formula benzilor desenate, inedita in Romania pentru carti cu o asemenea tematica.

Amuzanta, fara complexe, sofisticata si in acelasi timp foarte accesibila, cartea te poarta cu viteza luminii prin istoria descoperirilor stiintifice: de la etrusci si babilonieni, la revolutia tehnologica bazata pe electricitate. Cate ceva despre Einstein introduce cititorul in istoria complicata a fizicii prin prisma personalitatii lui Einstein.

Pe drum ii intalnim pe Galilei, Faraday, Newton si pe multi alti cercetatori de seama care, de-a lungul istoriei stiintelor, ne-au modelat viziunea asupra lumii. Putem fi martorii rationamentelor si framantarilor lui Einstein din timpul in care el isi croia drumul spre E=mc2, cea mai celebra ecuatie a secolului al XX-lea.

Einstein: Daca teoria relativitatii se va dovedi a fi corecta, germanii vor spune ca sunt german, elvetienii vor spune ca sunt cetatean elvetian, iar francezii vor spune ca sunt un mare savant. Daca teoria relativitatii se va dovedi a fi gresita, francezii vor spune ca sunt elvetian, elvetienii vor spune ca sunt german, iar germanii vor spune ca sunt evreu.

Autorul textului, Joseph Schwartz , a predat fizica ani la rand la City University din New York. Acum traieste la Londra. Cea mai recenta carte a sa este Momentul Creatiei (1991).

Graficianul, Michael McGuinness , este artist, designer si consilier artistic la Reader's Digest si Sunday Times . Nu de mult, s-a ocupat de designul premiatului Independent on Sunday. Este membru asociat al Societatii Regale de Acuarela si a avut numeroase expozitii in ulei si acuarela.



Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Cite ceva despre Einstein
Cartea Cite ceva despre Einstein in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Cite ceva despre Einstein - Joseph Schwartz, Michael McGuinness" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Cutremure de pamant si semne ceresti in istoria Romaniei - Antologie Si Prefata De I.oprisan Urmatoarea carte recomandata din categoria Stiinta si Tehnica
Antologie Si Prefata De I.oprisan
27,96 lei
Universul magic - Nigel Calder Urmatoarea carte recomandata din categoria Stiinta si Tehnica
Nigel Calder
94,90 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Stiinta si TehnicaCarti recomandate din categoria Stiinta si Tehnica