Chora. Revista de studii antice si medievale: filosofie, teologie, stiinte. Nr. 2/ 2004

Chora. Revista de studii antice si medievale: filosofie, teologie, stiinte. Nr. 2/ 2004 - ***
Pret: 15,68 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roChora. Revista de studii antice si medievale: filosofie, teologie, stiinte. Nr. 2/ 2004
  • Autor: ***
  • Editura: Polirom
  • Colectia: HORS COLLECTION
  • Categoria: Filosofie
  • ISBN: 1583-8617 (ISSN)
  • An aparitie: 2005
  • Numar de pagini: 224
  • Format carte: 155x235
Comanda acum "Chora. Revista de studii antice si medievale: filosofie, teologie, stiinte. Nr. 2/ 2004 - ***" de pe libraria ishop la pretul de 15,68 lei
Descriere carte:
Colegiul director: Anca Vasiliu (Paris), Alexander Baumgarten (Cluj), Bogdan Tataru-Cazaban (Bucuresti).
Revista de studii antice si medievale este consacrata istoriei filosofiei, teologiei si stiintelor in perioada Antichitatii Clasice si a Evului Mediu. Revista este publicata de Groupe de Recherches Medievales al Centre National de la Recherche Scientifique (Paris), Centrul de Studii Antice si Medievale al Universitatii din Cluj-Napoca, Colegiul Noua Europa, Institutul pentru Studii Avansate (Bucuresti) si Societatea Internationala Thomas dAquino, sectia romana (Bucuresti).
Reunind nume semnificative ale domeniului, revista isi propune instituirea unei traditii de cercetare, recuperarea culturala si promovarea studiilor de filosofie antica si medievala inclusiv in strainatate (va fi distribuita si in Franta).

Anca Vasiliu preda filosofia antica si medievala la Universitatea Paris X-Nanterre si este cercetator la Centre National de la Recherche Scientifique, Centrul de Istoria Stiintelor si Filosofiilor Antice si Medievale. Dintre volumele publicate: La traversee de limage, 1994, Du diaphane. Image, milieu, lumiere dans la pensee antique et medievale, 1997, Les architectures de limage, 1998.

Alexander Baumgarten (n. 1972) preda in cadrul Departamentului de Filosofie al Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, specialitatea filosofie medievala. Traducator in limba romana al Politicii lui Aristotel. La Editura Polirom, a publicat: Filosofia politica a lui Aristotel (coord., 2002) si Sfintul Anselm si conceptul ierarhiei (2003).

Bogdan Tataru-Cazaban, vicepresedinte al sectiei romane a Societatii Internationale Thomas dAquino, membru al Centrului de Cercetare Fundamentele modernitatii europene (Universitatea din Bucuresti) si al Colegiului Noua Europa. A mai publicat: Iter sapientiae. Studii patristice si medievale (2003), Dumitru Staniloae sau paradoxul teologiei (2003), Andre Scrima. Duhul Sfint si unitatea Bisericii. Jurnal de Conciliu (2004). La Editura Polirom a coordonat volumul Pluralitatea metafizicii medievale. Istorie si structuri (2005)

Cuprins: In numarul 2/2004, articolele sint semnate de: Jean Jolivet, Alain Galonnier, Michael Chase, Vasile Rus.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Chora. Revista de studii antice si medievale: filosofie, teologie, stiinte. Nr. 2/ 2004
Cartea Chora. Revista de studii antice si medievale: filosofie, teologie, stiinte. Nr. 2/ 2004 in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Chora. Revista de studii antice si medievale: filosofie, teologie, stiinte. Nr. 2/ 2004 - ***" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Ultimul Carnaval. Goya, Sade si lumea rasturnata - Victor Ieronim Stoichita, Anna Maria Coderch Urmatoarea carte recomandata din categoria Filosofie
Victor Ieronim Stoichita, Anna Maria ...
35,15 lei
Despre destin. De fato (editie bilingva) - Marcus Tullius Cicero Urmatoarea carte recomandata din categoria Filosofie
Marcus Tullius Cicero
9,31 lei
Caderea dupa cioran - Ionel Necula Urmatoarea carte recomandata din categoria Filosofie
Ionel Necula
20,71 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
FilosofieCarti recomandate din categoria Filosofie