Chimia mortii

Chimia mortii - Simon Becket
Pret: 37,05 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roChimia mortii
  • Autor: Simon Becket
  • Editura: Trei
  • Colectia: Fiction Connection
  • Categoria: Romane politiste
  • ISBN: 978-973-707-541-3
  • An aparitie: 2011
  • Numar de pagini: 424
  • Format carte:
Comanda acum "Chimia mortii - Simon Becket" de pe libraria ishop la pretul de 37,05 lei
Descriere carte:
Nimic nu ramane ingropat pentru totdeauna...

Dupa ce si-a gasit refugiu intr-un linistit satuc din Norfolk, Dr. David Hunter spera ca si-a incheiat, in sfarsit, socotelile cu trecutul. Asta pana cand politia a descoperit ceea ce mai ramasese din prietena lui, Sally Palmer...

Pe vremuri, era un stralucit antropolog medico-legist, obisnuit cu moartea in ipostazele sale cele mai inspaimantatoare. Dar, intr-o zi, moartea s-a apropiat prea mult de el, rapindu-i ce avea mai scump pe lume: sotia si fiica. "Deghizat" intr-un simplu doctor de tara, David Hunter vrea sa inceapa o noua viata in Manham, un sat izolat de civilizatie, in mijlocul mlastinilor si al campiilor nesfarsite. Insa, cand trupul ingrozitor de mutilat al unei femei e gasit intr-o padure din apropiere, trecutul dureros revine la suprafata. Implicat in ancheta politiei si silit, astfel, sa-si reia vechea meserie, Hunter devine el insusi suspect cand un al doilea trup ciopartit de femeie e descoperit in mlastini. Micuta comunitate sateasca, odinioara pasnica si armonioasa, e dezbinata de valuri de teroare si de suspiciune, mai ales cand devine evident faptul ca ucigasul e unul de-ai lor...

Original si cutremurator, un amestec de suspans si cruzime naturalista, romanul Chimia mortii deschide seria dedicata doctorului David Hunter, din care mai fac parte alte trei carti.

Manham, un sat linistit din Anglia, cu un peisaj maturat de ploi, plin de zone mlastinoase si de balti; o comunitate restransa, ce isi duce viata intr-un ritm molcom, departe de agitatia orasului. Acesta este fundalul pe care incep sa se petreaca niste crime oribile... Satenii, pana atunci incremeniti in timp, lipsiti parca de orice reper al lumii moderne, sunt smulsi din aparenta lor bonomie si devin, treptat, niste fiare in cautarea nu atat a vinovatului, cat a unui tap ispasitor.

In acest context nefericit, dorinta de anonimat a tanarului doctor David Hunter, sosit in sat de doar trei ani, din agitata Londra, cu scopul de a-si gasi linistea si de a se ingropa intr-o munca de rutina, se spulbera.

"Corpul uman incepe sa se descompuna la patru minute dupa moarte. Corpul, candva un recipient care incapsula viata, trece acum prin metamorfoza sa finala. Incepe sa se autodevoreze. Celulele se dezintegreaza dinauntru in afara. Tesutul se lichefiaza, apoi intra in stare gazoasa. Lipsit de viata, corpul devine, impasibil, un festin pentru alte organisme. Mai intai pentru bacterii, apoi pentru insecte. Muste. Isi depun ouale, care, apoi, eclozeaza. Larvele se hranesc cu amestecul bogat in nutrienti, apoi migreaza. Parasesc corpul intr-un mod disciplinat, urmand una dupa alta, intr-o procesiune ordonata care se indreapta mereu spre sud. Spre sud-est sau sud-vest cateodata, dar niciodata spre nord. Nimeni nu stie de ce." ( Chimia mortii )

"Foarte personal... un roman peste media genului, cu un protagonist convingator, o intriga extrem de captivanta si o doza impresionanta de informatii... morbide". -- The Observer

"E inspaimantator de ti se face parul maciuca, dar si emotionant si plin de tandrete... te prinde chiar de la prima pagina." -- Indepedent on Sunday

Simon Beckett s-a nascut in Sheffield, Marea Britanie, in 1960. E jurnalist freelancer si autor al mai multor romane politiste. Seria care-l are ca protagonist pe Dr. David Hunter incepe cu romanul Chimia mortii (2006) si a fost inspirat de o serie de vizite facute de Beckett la Centrul de Antropologie Legista din Tennessee, cunoscut si sub numele de "Ferma de trupuri", si apoi de mai multe articole pe acest subiect. E casatorit si locuieste in Sheffield. Romanul Chimia mortii a fost nominalizat pentru Premiul Duncan Lawrie Dagger de catre Crime Writer's Association, in 2006.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Chimia mortii
Cartea Chimia mortii in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Chimia mortii - Simon Becket" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Set colectie - Seria Poirot - Agatha Christie Urmatoarea carte recomandata din categoria Romane politiste
Agatha Christie
93,09 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Romane politisteCarti recomandate din categoria Romane politiste