Celalalt capat

Celalalt capat - Nicolae Coande
Pret: 22,80 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roCelalalt capat
Comanda acum "Celalalt capat - Nicolae Coande" de pe libraria ishop la pretul de 22,80 lei
Descriere carte:
Cunoscut mai ales ca poet, Nicolae Coande (n. 1962) este totodata un observator atent si perspicace al vietii culturale contemporane, autor cunoscut de eseuri, recenzii si interventii publicistice in reviste importante din tara.
Despre interviurile lui, incisive fara a fi agresive, reusind sa-si conduca interlocutorul spre zone noi si determinandu-l sa vorbeasca despre subiecte pe care acesta nu le-a mai abordat, sau sa le abordeze din unghiuri inedite, cititorul a putut afla pana acum doar pentru ca mai toate rubricile de ?revista presei" ale marilor publicatii culturale le-au remarcat, evidentiat, citat in momentul aparitiei lor.
Iar aceasta fiindca Nicolae Coande si-a publicat cele mai multe discutii cu interlocutorii sai intr-un ziar craiovean greu accesibil, in conditiile in care se difuzeaza presa la noi azi.
In cartea de fata autorul le aduna pentru prima data intr-un volum, ordonandu-le, nu cronologic, ci cumva ?pe afinitati", cititorul putand sa reconstituie si singur cronologia. Beneficiind de o buna cunoastere a operei interlocutorilori sai (Irina Mavrodin, Ana Blandiana, Vladimir Tismaneanu, Gheorghe Grigurcu, Andrei Codrescu, Adrian Cioroianu, printre altii), Nicolae Coande nu se multumeste niciodata cu intrebari conventionale, fad politicoase, ci isi invita interlocutorul sa raspunda la chestiuni care framanta cititorul cultivat, dar, mai ales, care-l framanta pe el insusi.
Astfel incat rezultatul este nu doar o cronica vie, pasionanta, pe mai multe voci, fiecare avand ceva memorabil de spus despre societatea, cultura, politica celor cincisprezece ani de tranzitie romaneasca si, nu de putine ori, propriile dificultati de a-si trai vocatia in acesti ani, ci si o fotografie de grup pe fundalul careia se distinge, ca intr-un palimpsest, cu straturi transparente, un autoportret.


Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Celalalt capat
Cartea Celalalt capat in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Celalalt capat - Nicolae Coande" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Caminante - Octavian Paler Urmatoarea carte recomandata din categoria Publicistica / Interviuri
Octavian Paler
33,20 lei
Victor Rebengiuc. Omul si actorul - Simona Chitan, Mihaela Michailov Urmatoarea carte recomandata din categoria Publicistica / Interviuri
Simona Chitan, Mihaela Michailov
31,50 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Publicistica / InterviuriCarti recomandate din categoria Publicistica / Interviuri