Ce bine e sa fii Daniel Banulescu

Ce bine e sa fii Daniel Banulescu - Daniel Banulescu
Pret: 23,70 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roCe bine e sa fii Daniel Banulescu
Comanda acum "Ce bine e sa fii Daniel Banulescu - Daniel Banulescu" de pe libraria ishop la pretul de 23,70 lei
Descriere carte:
Ce bine e sa fii Daniel Banulescu este o antologie alcatuita de autor. Multe dintre poemele alese au fost drastic rescrise. Poemele au fost selectate din volumele: ? Te voi iubi pin' la sfirsitul patului", ? Balada lui Daniel Banulescu" si ?Daniel, Al Rugaciunii" . In deschidere: cinci poeme inedite.  

Daniel si cu mine sintem dintotdeauna colegi de ultima banca (adica de prima). Eu nu-l pot prezenta pe el. El ma prezinta pe mine! El e mai mare , eu sint mai mic . El, cu poemele si prozele lui de dragoste si de ura fata de lume. De dragoste, caci lumea e-o femeie, cum altfel? Si de ura, caci si poezia e tot o femeie. O femeie supla si durdulie-n solduri si-n tite, o femeie care - numai ea - stie sa-si aleaga amanti ideali: ca Daniel Banulescu. (Cristian Popescu)  

O ruptura totala de lirismul traditional (care, intre noi fie vorba, se regaseste in cele mai ?moderne" manifestari poetice, chiar si in fracturism, fie si in manifestarile hip-hop autohtone, fie si in ?bascalie"), o abordare de tip anglo-saxon cu radacini vizibile in T.S. Eliot, cu totul neobisnuita pentru peisajul nostru poetic. (Bogdan-Alexandru Stanescu)

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Ce bine e sa fii Daniel Banulescu
Cartea Ce bine e sa fii Daniel Banulescu in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Ce bine e sa fii Daniel Banulescu - Daniel Banulescu" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
LES CHIMERES / HIMERELE - NERVAL, Gerard de Urmatoarea carte recomandata din categoria Poezie
NERVAL, Gerard de
3,80 lei
Opera poetica. Editia a II-a, revazuta - Mihai Eminescu Urmatoarea carte recomandata din categoria Poezie
Mihai Eminescu
56,52 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
PoezieCarti recomandate din categoria Poezie