Ce Fel De Europa?

Ce Fel De Europa? - TSOUKALIS Loukas
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roCe Fel De Europa?
  • Autor: TSOUKALIS Loukas
  • Editura: All
  • Colectia: In Afara Colectiilor
  • Categoria: Politica
  • ISBN: 973-571-516-3
  • An aparitie: 0
  • Numar de pagini: 272
  • Format carte:
Comanda acum "Ce Fel De Europa? - TSOUKALIS Loukas" de pe libraria ishop la pretul de 17,91 lei
Descriere carte:
In vreme ce Europa se pregateste sa primeasca in randul ei noi membri, cartea Ce fel de Europa? reliefeaza problemele principale care vor modela viitorul batranului continent ca entitate regionala, economica si politica. Integrarea europeana nu este un proces politic neutru. Sunt optiuni democratice care trebuie facute in ceea ce priveste eficienta, echitatea si stabilitatea, productivitatea si un mediu mai curat, integrarea si diversitatea, guvernarea expertilor sau a reprezentantilor alesi in gestionarea unei piete unice si monedei euro, gradul si felul solidaritatii transfrontaliere, exportul pacii si stabilitatii in tarile vecine sau mai indepartate, pastrarea valorilor si intereselor comune intr-o lume in care influenta pietelor si inegala distribuire a puterii politice solicita tot mai mult acele caracteristici datorita carora Europa se deosebeste de alte regiuni ale lumii. Europenii au pretins mult timp ca divizarile interstatale sunt cele care conteaza cu adevarat si ca alegerea este intre o Europa mai mare sau mai mica. Pozitia aceasta nu mai reflecta in mod satisfacator efectele reale ale integrarii. E timpul sa mergem mai departe, sa construim o Europa matura din punct de vedere politic. Ce fel de Europa? devine acum intrebarea de baza. Loukas Tsoukalis este profesor la catedra Jean Monnet a Universitatii din Atena; profesor asociat la catedra Pierre Werner, centrul Robert Schuman, Institutul Universitar European, Florenta; presedinte al Fundatiei Elenice pentru politica Europeana (ELIAMEP). A tinut cursuri la Oxford, la London School of Economics si la Colegiul din Bruges. Imbina cariera academica cu o participare activa in sectorul privat si cel al politicilor publice.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Ce Fel De Europa?
Cartea Ce Fel De Europa? in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Ce Fel De Europa? - TSOUKALIS Loukas" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Securitate, suveranitate si institutii internationale - Radu-Sebastian Ungureanu Urmatoarea carte recomandata din categoria Politica
Radu-Sebastian Ungureanu
23,70 lei
Studia Politica - Nr.1/2006 - Institutul de Cercetari Politice Urmatoarea carte recomandata din categoria Politica
Institutul de Cercetari Politice
9,00 lei
Din Tara Magarilor. Insemnari - Paul Stewart, Chriss Riddell Urmatoarea carte recomandata din categoria Politica
Paul Stewart, Chriss Riddell
19,90 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
PoliticaCarti recomandate din categoria Politica