Categorii. Despre interpretare

Categorii. Despre interpretare - Aristotel
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roCategorii. Despre interpretare
  • Autor: Aristotel
  • Editura: Humanitas
  • Colectia: Filozofie
  • Categoria: Filosofie
  • ISBN: 973-50-0947-1
  • An aparitie: 2005
  • Numar de pagini: 392
  • Format carte: 13*20 cm
Comanda acum "Categorii. Despre interpretare - Aristotel" de pe libraria ishop la pretul de 0,00 lei
Descriere carte:
Despre cele doua opuri aristotelice se poate spune fara a folosi o retorica goala de continut ca sunt doua mari carti ale umanitatii, doua carti ce stau la temelia culturii europene. Tratatul despre Categorii este una dintre primele incercari din filozofia europeana de a identifica si analiza genurile cele mai generale ale fiintei. Este vorba despre o sistematizare a 'cuvintelor-gandurilor-lucrurilor', adica nu este vorba despre fiinta ca fiinta, a carei cercetare Aristotel o va intreprinde in Metafizica, ci despre fiinta gandita, despre fiinta asa cum este ea captata de logos. Iar daca in Categorii se face, poate in primul rand, ontologie, in Despre interpretare este conceputa nu ratiunea de a fi a celor existente, ci ratiunea 'pura si simpla, ca rostire legata, punere in rost'. Potrivit traducatorului si comentatorului lucrarii, nimeni altul decat Noica, in ea se naste logica. Iar punerea laolalta a celor doua tratate nu este intamplatoare, caci, sa nu uitam, o ontologie sistematica nu se poate face fara o intemeiere a logicii, cea care sta la baza rostirii si rostuirii fiintei, adica a ontologiei.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Categorii. Despre interpretare
Cartea Categorii. Despre interpretare in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Categorii. Despre interpretare - Aristotel" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Spre pacea eterna - Immanuel Kant Urmatoarea carte recomandata din categoria Filosofie
Immanuel Kant
18,90 lei
Filosofia Americana - Volumul I. Filosofia Americana Clasica - MARGA Andrei, Trad. MARGA Delia, JUCAN Marius, DUNAREANU Lucian, POPA Ecaterina, STANCIU Virgil, URSA Ovidiu Urmatoarea carte recomandata din categoria Filosofie
MARGA Andrei, Trad. MARGA Delia, JUCA...
17,91 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
FilosofieCarti recomandate din categoria Filosofie