Carti scrise in doi

Carti scrise in doi - Jorge Luis Borges, Adolfo Bioy Casares
Pret: 26,12 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roCarti scrise in doi
Comanda acum "Carti scrise in doi - Jorge Luis Borges, Adolfo Bioy Casares" de pe libraria ishop la pretul de 26,12 lei
Descriere carte:
Traducere, postfata si note de Ileana Scipione. Opera scrisa in doi (de Biorges sau de Borbioy?) si pe care au publicat-o sub un pseudonim comun, de o importanta insuficient evaluata si mai ales nesatisfacator comentata pina acum, formeaza o parte intrinseca a corpusurilor borgesian si bioycasarian, in general ignorata nu numai de coplesitoarea majoritate a cititorilor, dar chiar si de multi din cei mai importanti exegeti ai celor doi mari scriitori. Una dintre principalele pricini ale acestei bizare atitudini, care condamna la o nedreapta marginalizare aceasta parte a operei lor, savuroasa nu numai prin limbaj, a fost insasi atitudinea lor. Povestirile ce o compun au fost publicate in cel mai mare secret, fara a le fi atribuite. Numai prima culegere, Sase probleme pentru don Isidro Parodi a fost pusa in vinzare. Celelalte au fost incredintate tiparului in 1946, pe socoteala autorilor, si parte din ele nu au mai fost reeditate. Singura limba in care au fost traduse este engleza. Acum vor putea fi citite si in limba romana. Iar aceasta lectura va constitui o mare surpriza. Caci despre argoul de mucava in care sint scrise, trebuie spus ca cei doi au practicat un lunfardo (argoul marginalului din Buenos Aires) de opereta, in cea mai mare parte inventat chiar de ei, vehicol plin de haz, umor si fantezie, al binecunoscutelor jocuri literare borgesiene. Perfect similar cu un sugestiv decor de mucava.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Carti scrise in doi
Cartea Carti scrise in doi in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Carti scrise in doi - Jorge Luis Borges, Adolfo Bioy Casares" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Dictionarul lui Lempriere. - Lawrence Norfolk Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Lawrence Norfolk
41,31 lei
Douasprezece povestiri calatoare - Gabriel Garcia Marquez Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Gabriel Garcia Marquez
31,33 lei
Sonete - Pierre De Ronsard Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Pierre De Ronsard
5,22 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala