Cartea de povesti a unui economist

Cartea de povesti a unui economist - George Akerlof
Pret: 56,00 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roCartea de povesti a unui economist
Comanda acum "Cartea de povesti a unui economist - George Akerlof" de pe libraria ishop la pretul de 56,00 lei
Descriere carte:

Teoria economica traditionala s-a sprijinit pe un set tacit si clasic de ipoteze de lucru care au modelat felul in care scriu economistii si felul cum justifica ei modelele economice. Pe de alta parte, aceste ipoteze au dobandit caracter autonom, punandu-si amprenta si asupra felului in care economistii gandesc despre lume. Treptat, teoriile au fost puse pe primul loc si, in loc sa fie tratate ca termen de comparatie pentru lumea reala, s-a ajuns la reducerea lumii la teorie si la judecarea ei in scheme.

Eseurile din Cartea de povesti a unui economist sunt cu totul noi, prin forma si continut, pentru ca incalca tabuurile discursului si teoriei economice si vin cu ipoteze noi de lucru.

Toate cele opt eseuri incluse in acest volum, opt probe de putere de convingere si viziune, sunt o piatra pusa la temelia unei noi discipline, numite de Akerlof psiho-socio-antropo-economie. Publicata in 1984, Cartea de povesti a unui economist cuprinde si celebrul studiu Piata de tepe, dar si studii despre contractul de munca inteles ca schimb de cadouri, despre somaj, despre economia castelor sau despre asa-numitele filtre de loialitate.

O colectie de articole de la unul din cei mai inovatori si originali economisti ai timpului nostru, o carte de economie pe care n-o poti lasa din mana. Multe lucruri noi din economia de azi au fost facute posibile sau inspirate de Akerlof.
Michael Curme, Business Week / Miami University

Aceste eseuri arata cat de multe lucruri bune rezulta din combinarea analizei economice cu deschiderea catre faptele elementare ale vietii sociale. Multi predica acest ideal. George Akerlof este unul dintre putinii care il traiesc cu adevarat, cu rezultate de-a dreptul fascinante.
Robert M. Solow, Massachusetts Institute of Technology



Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Cartea de povesti a unui economist
Cartea Cartea de povesti a unui economist in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Cartea de povesti a unui economist - George Akerlof" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
NEW ECONOMY @ INTERNET - Till Nassif Urmatoarea carte recomandata din categoria Economie
Till Nassif
15,53 lei
Misterele economiei - Alvin Hall Urmatoarea carte recomandata din categoria Economie
Alvin Hall
47,41 lei
Liberalismul economic. O introducere - Gwartney, James D.; Stroup, Richard L.; Lee, Dwight R. Urmatoarea carte recomandata din categoria Economie
Gwartney, James D.; Stroup, Richard L...
19,80 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
EconomieCarti recomandate din categoria Economie