Cartea cu EURI

Cartea cu EURI - Sorin Stoica, Calin Torsan, Cosmin Manolache, Roxana Morosanu, Ciprian Voicila
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roCartea cu EURI
Comanda acum "Cartea cu EURI - Sorin Stoica, Calin Torsan, Cosmin Manolache, Roxana Morosanu, Ciprian Voicila" de pe libraria ishop la pretul de 20,90 lei
Descriere carte:
Copilaria este o tema antropologica care ne livreaza un univers psihologic si social bogat, explorari si trairi intr-un cotidian mai larg decat am putea crede, mai complicat, de care adultii de obicei habar n-au sau au putin habar. Prin ea, insa, cunoastem mai mult decat credem, pentru ca de la ea se deschid drumuri catre atat de multe domenii. Aceasta carte ne aduce bogatia si varietatea universului psihologic al copilariei si certitudinea largimii campului de reflectie a copilului.
Aurora Liiceanu

In Cartea cu EURI , universul copilariei este vazut de autori din mai multe perspective. Una este amintirea. Prin prisma memoriei, copilaria iese la suprafata sub forma unor imagini puternice, bogat structurate si imbibate de trecut: anii ?70-?80, cu toata incarcatura lor istorica, sociala, cu o atmosfera si personaje aproape neorealiste. Ochiul atent al copilului surprinde, ca intr-un instantaneu de grup, tipologii si peisaje, obiceiuri si nostalgii imposibil de reprimat.
Copilaria mai este consemnata de autori si sub forma unor confesiuni. Oameni a caror copilarie s-a petrecut in anii de dinaintea celui de-al doilea razboi mondial, in timpul lui sau imediat dupa aceea povestesc fragmente din timpul trait la scoala, din viata scursa intr-o lume viu colorata, in imagini scoase parca la dagherotip. (Se adauga aici si citate din documente legate de viata scolara a vremii.)
O alta directie o constituie, combinat, povestirea propriei nasteri (o ?asamblare? a datelor furnizate de martorii adulti) - facuta de tineri de aproximativ douazeci de ani, dar si relatarea, cu amanunte puternic evocatoare, uneori picante, alteori induiosatoare, a unei nasteri traite de o mama.
Nu in ultimul rand, universul copilariei strapunge conformismul adultului ?educat? si ofera un experiment inedit: autorii au formulat intrebari, iar niste copii din clasele primare au raspuns. Rezultatul se constituie intr-un colaj semanand izbitor cu un soi de text suprarealist, dar in care cuvintele sunt spontane, ?neprelucrate?, de o vioiciune intensa si de un umor nebun.
Cartea cu EURI este o provocare: la orice varsta, copilaria propune o alternativa - schimbarea viziunii - si isi dovedeste permanenta - ea n-a trecut, s-a schimbat doar perspectiva noastra asupra timpului.



Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Cartea cu EURI
Cartea Cartea cu EURI in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Cartea cu EURI - Sorin Stoica, Calin Torsan, Cosmin Manolache, Roxana Morosanu, Ciprian Voicila" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Manual de psihodiagnostic. Testul Rorschach. - Hermann Rorschach Urmatoarea carte recomandata din categoria Psihologie
Hermann Rorschach
33,25 lei
Dictionar de psihologie - Doron Roland ; Parot Francoise Urmatoarea carte recomandata din categoria Psihologie
Doron Roland ; Parot Francoise
0,00 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
PsihologieCarti recomandate din categoria Psihologie