Capitalismul incotro? Criza economica, mersul ideilor, institutii

Capitalismul incotro? Criza economica, mersul ideilor, institutii - Daniel Daianu
Pret: 28,45 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roCapitalismul incotro? Criza economica, mersul ideilor, institutii
  • Autor: Daniel Daianu
  • Editura: Polirom
  • Colectia: Economie Si Societate
  • Categoria: Economie
  • ISBN: 978-973-46-1427-1
  • An aparitie: 2009
  • Numar de pagini: 264
  • Format carte: 160 x 235 mm
Comanda acum "Capitalismul incotro? Criza economica, mersul ideilor, institutii - Daniel Daianu" de pe libraria ishop la pretul de 28,45 lei
Descriere carte:
Capitalismul incotro? contine studii, articole si interviuri publicate de autor in ultimii ani. Tema generala a lucrarii este dinamica sistemului economiei de piata deschise ? a capitalismului, textele examinind miscarea launtrica a capitalismului, competitia dintre paradigme, ascensiunea si declinul ?fundamentalismului de piata?, rolul valorilor morale (etice) in viata economica, locul stingii (ca doctrina si actiune politica) in postcomunism, relatia dintre globalizare si dinamica sistemului capitalist, unele aspecte ale evolutiei postcomuniste in Romania si, nu in ultima instanta, radacinile si semnificatia crizei financiare (economice) actuale. Lucrarea se adreseaza economistilor, dar si celor interesati de dinamicile economiei si criza financiara.

?Daniel Daianu poseda cunostinte aprofundate in domeniile relevante pentru intelegerea crizei economice si financiare actuale. Se pronunta in dezbateri atunci cind considera ca este necesar si face acest lucru in mod justificat, iar onestitatea si franchetea l-au facut sa fie un membru foarte respectat al grupului nostru politic si al Comisiei pentru afaceri economice si monetare.? (Wolf Klinz, deputat european, ALDE)
?Un economist bun cunoaste foarte bine realitatea si principiile fundamentale, contribuie prin cercetarea proprie la progresul disciplinei si, mai presus de orice, poate reprezenta corect ceea ce constituie interesul public. Profesorul Daniel Daianu face parte din aceasta categorie de specialisti. Cine citeste textele grupate in acest volum va avea o imagine corecta a multiplelor sfidari cu care se confrunta economia mondiala in general si Romania in particular. Elementele tehnice de calitate sint imbinate cu elemente de morala economica, in traditia economistilor clasici. Autorul trateaza probleme esentiale, precum dinamica interna a capitalismului, competitia dintre paradigme, morala economica a capitalismului, dinamica complexitatii in economia contemporana, originea si semnificatia crizei financiare actuale.? (Radu Vranceanu, ESSEC Business School, Paris)
?Daniel Daianu transmite un avertisment important. Principala lectie a crizei este ca, pentru a putea obtine rezultatele cele mai bune in materie de dezvoltare, locuri de munca si lupta impotriva saraciei, pietele trebuie sa beneficieze de un set de reguli si principii corespunzatoare. Fara reguli adecvate, vor continua sa existe esecuri ale pietei. Fara o implementare temeinica si la timp a regulilor, vor continua sa existe esecuri ale politicilor publice. Iar aceasta criza este, cu siguranta, rezultatul unui dublu esec: al pietelor si al politicilor publice.? (Pier Carlo Padoan, secretar general adjunct al OCDE)

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Capitalismul incotro? Criza economica, mersul ideilor, institutii
Cartea Capitalismul incotro? Criza economica, mersul ideilor, institutii in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Capitalismul incotro? Criza economica, mersul ideilor, institutii - Daniel Daianu" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Teorie si practica econometrica - Vergil Voineagu, Emilia Titan, Radu Serban, Simona Ghita, Daniela Todose, Cristina Boboc, Daniel Pele Urmatoarea carte recomandata din categoria Economie
Vergil Voineagu, Emilia Titan, Radu S...
33,25 lei
Aplicatii in econometrie - Tudorel Andrei , Liliana Spataru Urmatoarea carte recomandata din categoria Economie
Tudorel Andrei , Liliana Spataru
25,65 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
EconomieCarti recomandate din categoria Economie