Calatorii in infern

Calatorii in infern - Tvrtko Vujity
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roCalatorii in infern
  • Autor: Tvrtko Vujity
  • Editura: Curtea Veche
  • Colectia: In afara colectiilor
  • Categoria: Sociologie
  • ISBN: 978-973-669-861-3
  • An aparitie: 2009
  • Numar de pagini: 280
  • Format carte: 16?23,5 cm
Comanda acum "Calatorii in infern - Tvrtko Vujity" de pe libraria ishop la pretul de 24,70 lei
Descriere carte:
Infernul continua sa existe intr-o lume in care democratia si imaginea cosmetizata a unei prospere societati moderne contureaza o realitate aproape idilica. Se ascunde sub masca desertului Saharei, iese la iveala de sub muntii de gunoi din Pakistan si de sub ranile sangerande ale bolnavilor de lepra din Etiopia, se intrevede printre textele propagandistice din Coreea de Nord sau dincolo de ruinele contaminate de radiatii ale Cernobilului.

Volumul de reportaje Calatorii in infern este o carte-oglinda a unor realitati crude si dureroase cu care suntem contemporani, o enciclopedie a locurilor in care nimeni nu si-ar dori sa se afle si a martirilor care sufera in tacere.

Tvrtko Vujity s-a nascut in 1972, in orasul Pecs din sud-vestul Ungariei. Mama sa a fost profesoara, iar tatal miner. Dupa absolvirea liceului in orasul natal, a studiat jurnalistica in Statele Unite, la Sectia de comunicare a Universitatii Miami. A lucrat la diferite cotidiene, la Radio Ungaria si la Televiziunea Maghiara. Reportajele sale sunt adesea preluate de catre posturi internationale de televiziune. Filmul despre prizonierul de razboi intors acasa a fost difuzat, partial sau integral, in peste 121 de tari. Tvrtko Vujity este deseori invitat sa conferentieze atat la universitati din tara, cat si din strainatate.

Pentru reportajele sale i s-au decernat numeroase premii.

Tvrtko Vujity a fost consulul oficial in Ungaria (2003-2007) al campaniei Uniunii Europene impotriva discriminarii; in concursul ?Pecs 2010 ? capitala culturala europeana? a fost principalul sustinator al campaniei de promovare a orasului Pecs. Dupa castigarea acestui concurs, ziaristul a devenit unul dintre ambasadorii orasului sau natal.

De ani de zile, Tvrtko se foloseste de renumele sau profesional in scopuri caritabile. Dupa prezentarea filmelor sale, prin intermediul a diferite organizatii de intrajutorare aproape un milion de dolari au ajuns la cei sarmani. A infiintat impreuna cu sotia sa, folosind profitul obtinut din vanzarea cartilor lui, Premiul Eroului Obisnuit, distinctie decernata in luna decembrie a fiecarui an impreuna cu o suma de bani semnificativa.

Pana acum, in Ungaria i-au fost publicate noua volume, care s-au vandut in aproape 750 000 de exemplare. Cartile seriei Povestiri diabolice ? Povestiri angelice au fost traduse in diferite limbi, obtinand succese in mai multe tari. Calatorii in infern este primul volum tradus in limba romana.

Tvrtko Vujity este casatorit cu Gy?ngyi Zsolnay, celebra jucatoare de baschet, selectionata in echipa nationala a Ungariei de 110 ori si castigatoare a zece trofee nationale. Au doi copii: Benjamin Vujity-Zsolnay (n. 2002) si Barnabas Vujity-Zsolnay (n. 2003).


Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Calatorii in infern
Cartea Calatorii in infern in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Calatorii in infern - Tvrtko Vujity" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Sociologie Aplicata - Carmen Balan Urmatoarea carte recomandata din categoria Sociologie
Carmen Balan
15,75 lei
Sociologie Romaneasca. Volumul VI. Nr. 3-4/2008 - Maria Larionescu (redactor-sef) Urmatoarea carte recomandata din categoria Sociologie
Maria Larionescu (redactor-sef)
23,70 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
SociologieCarti recomandate din categoria Sociologie