Caile indragostirii. Cum ne alegem persoana iubita

Caile indragostirii. Cum ne alegem persoana iubita - Ayala Malach Pines
Pret: 42,75 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roCaile indragostirii. Cum ne alegem persoana iubita
Comanda acum "Caile indragostirii. Cum ne alegem persoana iubita - Ayala Malach Pines" de pe libraria ishop la pretul de 42,75 lei
Descriere carte:
Caile indragostirii descifreaza misterele uneia dintre cele mai profunde experiente omenesti, realizand totodata o analiza detaliata a factorilor care duc la atractie si la iubirea romantica. In calitate de psiholog social si cercetator, Ayala Malach Pines analizeaza felul in care ne indragostim, precum si motivele pentru care alegem o anumita persoana. Ea utilizeaza experienta clinica si teoriile psihodinamice pentru a ne face sa intelegem modul in care imaginea romantica interna joaca un rol-cheie in alegerea persoanei, precum si felul in care experientele din copilarie, legate de iubire, modeleaza aceasta imagine.

Cartea nu este un indreptar pentru indragostitii deznadajduiti, ci o lucrare orientata spre cercetare, deosebit de interesanta pentru cei implicati in terapia de cuplu. Pentru cei aflati in cautarea iubirii, cat si pentru cei care spera sa o retrezeasca, aceasta carte reprezinta un pretios ghid practic; ea reprezinta o lectura interesanta si pentru cei care doresc sa inteleaga elementele atractiei pe care o traiesc, fara a pierde nimic din farmecul ei.

"Recomand aceasta carte tuturor, pornind de la colegii mei, cercetatori in domeniul stiintelor sociale, si pana la conductorul trenului cu navetisti." - Arthur P. Aron, Ph. D., Profesor de Psihologie, Universitatea de Stat New York, Stony Brook

Traim intr-o cultura care ne construieste asteptari mari in privinta iubirii romantice. Expresii de tipul "iubire la prima vedere", "perechea perfecta" si "facuti unul pentru celalalt" ne sunt familiare si genereaza asteptari mari in privinta indragostirii. Filmele, cartile romantice si miturile despre mari iubiri ajuta la construirea acestor asteptari. Cei mai multi indivizi crescuti in cultura occidentala stiu ce este iubirea romantica si au trait-o la un moment dat in viata, ea fiind una dintre cele mai puternice emotii pozitive resimtite vreodata. Pentru unii dragostea poate fi chiar raspunsul pentru problema existentei umane.

Experienta clinica sugereaza ca relatiile din copilarie cu parintii au o influenta mult mai mare asupra relatiilor amoroase ale oamenilor de varsta adulta decat ar putea sugera datele bazate pe perceptiile subiective ale oamenilor. Una dintre cele mai importante revelatii pentru cuplurile care fac terapie este cat de puternice si profunde sunt legaturile dintre relatiile avute in copilarie cu parintii si relatia lor romantica. Descoperirea acestui tip de legatura este importanta pentru a-i face pe oameni sa inteleaga calitati pe care se poate sa nu le fi inteles si acceptat usor unul la celalalt.

Ayala Malach Pines este profesor, psiholog clinician, social si organizational si sefa catedrei de Administrarea Afacerilor de la Scoala de Management a Universitatii Ben-Gurion din Israel. A activat ca terapeut de cuplu in America si Israel, este autoarea a zece carti si a fost publicata in mai mult de zece limbi.

Cuprins :

Multumiri

Introducere. Despre indragostire si despre cartea aceasta

Partea I. Alegeri romantice constiente
1 Proximitatea: petitorul ascuns
2 Excitatia: elixirul iubirii
3 Frumusetea si caracterul
4 Cine se aseamana se aduna sau contrariile se atrag?
5 Satisfacerea nevoilor si iubirea reciproca: ii iubim pe cei care ne iubesc
6 Parcursul indragostirii: indragostirea ca proces
7 Despre barbati, femei si iubire: rolul statutului si al frumusetii

Partea a II-a. Alegeri inconstiente
8 Deschiderea fata de iubire
9 Fiul se indragosteste de "mama", fiica de "tata"
10 Imaginea romantica interna
11 Patru povestiri

Partea a III-a. Iubirea romantica in relatiile pe termen lung
12 Transformarea problemelor din dragoste in oportunitati de dezvoltare
13 Iubirea si munca: relatia dintre alegerile lor inconstiente

Anexa 1. Ateliere pentru alegerile in relatiile romantice: cum sa va descifrati codul atractiei romantice
Anexa 2. Analizarea unei relatii romantice
Anexa 3. Rezultatele cercetarii

Note

Bibliografie

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Caile indragostirii. Cum ne alegem persoana iubita
Cartea Caile indragostirii. Cum ne alegem persoana iubita in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Caile indragostirii. Cum ne alegem persoana iubita - Ayala Malach Pines" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Stresul - un prieten pretios? - Vera F. Birkenbihl Urmatoarea carte recomandata din categoria Psihologie aplicata
Vera F. Birkenbihl
5,22 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Psihologie aplicataCarti recomandate din categoria Psihologie aplicata