Cadavrul rasturnat - Stanga la rascruce

Cadavrul rasturnat - Stanga la rascruce - Bernard-Henri Levy
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roCadavrul rasturnat - Stanga la rascruce
Comanda acum "Cadavrul rasturnat - Stanga la rascruce - Bernard-Henri Levy" de pe libraria ishop la pretul de 22,80 lei
Descriere carte:
?In aceasta carte curajoasa si lucida, Bernard-Henri Levy propune o anatomie neiertatoare a iluziilor, obsesiilor si fobiilor stangii occidentale contemporane. Cel care, inca din anii ?70, a denuntat totalitarismul comunist si fascist isi continua aici opera demistificatoare, demontand noile si vechile mituri care blocheaza reflectia de stanga si o condamna la partizanate sinucigase: antiamericanismul, antiglobalismul, anticapitalismul, antisemitismul. O lectura deopotriva nelinistitoare si necesara pentru toti cei care vor sa ia masura complexitatilor ideatice ale lumii de azi.? - Vladimir Tismaneanu 

Bernard-Henri Levy reinvie in acest volum spiritul primelor sale carti. Pentru a descrie amenintarea noii patologii, propune o ipoteza provocatoare si generoasa: stanga si-a invins prima tentatie totalitara (comunismul) doar pentru a cadea in alta, ale carei origini se regasesc in partea opusa a esichierului politic (mai exact, in mare parte, in zona extremei drepte), a iesit din ?barbaria cu chip uman? doar pentru a se prabusi in ?ideologia franceza?.

In aceasta ?critica a noii ratiuni progresiste? ii avem alaturi pe Alain Badiou si Carl Schmitt; o intrebare a lui Michel Foucault; Universalul paulin sau cel in viziunea lui Levinas; o discutie cu Sarkozy; cazul Royal; sofismele lui Noam Chomsky sau ale lui Regis Debray; spectrul lui Pierre Bourdieu; adevarata fata a lui Tariq Ramadan; amintirea lui Benny Levy; umbra unui tata minunat; un inceput de autobiografie intelectuala impletita strans cu fragmente de biografie generationala.

Si, la sfarsit, doua injonctiuni greu de reconciliat ca: mai mult ca oricand se pune problema sa nu parasim ?vechea casa? bantuita de duhuri rele ? ci, dimpotriva, ea trebuie, vai, reconstruita din temelii.


Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Cadavrul rasturnat - Stanga la rascruce
Cartea Cadavrul rasturnat - Stanga la rascruce in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Cadavrul rasturnat - Stanga la rascruce - Bernard-Henri Levy" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Sfarsitul jocului.Romania celor 20 de ani - Vintila Mihailescu Urmatoarea carte recomandata din categoria Politica
Vintila Mihailescu
19,00 lei
Studia Politica - Nr.3/2006 - Institutul de Cercetari Politice Urmatoarea carte recomandata din categoria Politica
Institutul de Cercetari Politice
9,00 lei
Romania after 2000. Threats and Challenges - Alina Mungiu-Pippidi Urmatoarea carte recomandata din categoria Politica
Alina Mungiu-Pippidi
8,45 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
PoliticaCarti recomandate din categoria Politica