Byron in retea sau Cum a ramas libera canapeaua doctorului Freud

Byron in retea sau Cum a ramas libera canapeaua doctorului Freud - Alexandru Budac
Pret: 20,99 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roByron in retea sau Cum a ramas libera canapeaua doctorului Freud
Comanda acum "Byron in retea sau Cum a ramas libera canapeaua doctorului Freud - Alexandru Budac" de pe libraria ishop la pretul de 20,99 lei
Descriere carte:

Despre felul in care stiintele cognitive abordeaza imaginatia literara.

Imaginea noastra despre suflet este la fel de importanta ca imaginea noastra despre univers. De altfel, cele doua s-au reflectat mereu una in cealalta. S-a scris mult despre faptul ca universul geocentric si structura tripartita a sufletului robit de pofte, aprins de pasiuni si inaltat de ratiune au fost perfect coerente si inseparabile, asa cum dualismul cartezian nu poate fi pe deplin inteles fara fizica lui Galilei.

Bucla Stranie, fluiditatea conceptuala, decorporalizarea constiintei, Ipoteza markerului somatic nu si-ar avea sensul in alt univers decat cel descris de teoria relativitatii, gravitatia cuantica sau gaurile negre. Noi suntem cei care decupam universul in conceptele noastre. Galaxiile si toate celelalte sunt realitati mentale. Orice viziune asupra sufletului trebuie sa rezolve probleme de epistemologie, etica, estetica.

Literaturii, artei in general, i s-a cerut mereu sa le satisfaca pe toate trei sau sa se dea la o parte.

Mi-am propus sa expun felul in care stiintele cognitive abordeaza imaginatia literara si sa incerc o cartare foarte limpede, sper, a corespondentelor dintre anumite reprezentari despre sufletul uman, in acceptiunea lui cognitiva, si viziunile pline de fantezie din romanele catorva prozatori remarcabili ai zilelor noastre. (Alexandru Budac)



Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Byron in retea sau Cum a ramas libera canapeaua doctorului Freud
Cartea Byron in retea sau Cum a ramas libera canapeaua doctorului Freud in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Byron in retea sau Cum a ramas libera canapeaua doctorului Freud - Alexandru Budac" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Spaima de literatura - Ana Blandiana Urmatoarea carte recomandata din categoria Critica Literara
Ana Blandiana
37,80 lei
Adevarul minciunilor - Vargas Llosa Mario Urmatoarea carte recomandata din categoria Critica Literara
Vargas Llosa Mario
24,30 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Critica LiteraraCarti recomandate din categoria Critica Literara