Bucatariile comunitatilor etnice

Bucatariile comunitatilor etnice - Valentina Iordan
Pret: 35,62 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roBucatariile comunitatilor etnice
Comanda acum "Bucatariile comunitatilor etnice - Valentina Iordan" de pe libraria ishop la pretul de 35,62 lei
Descriere carte:
Volumul IV al seriei ?Ghidul Gastronomic al Romaniei" aduce in fata cititorului (dupa stiinta noastra, pentru prima data in acest tip de abordare), pe langa retetele specifice ale unor etnii ce traiesc impreuna cu romanii, si informatii privind datele demografice, istoria si traditiile care le caracterizeaza.

Deloc intamplator, Romania este locul in care paradisul este imaginat si trait ca o feerie culinara. In camarile sale stau alaturi, fara prejudecati, telemeaua romanilor, carnatii svabesti, sangeretele maghiarilor, muraturile sarbilor, zacusca bulgarilor sau inconfundabilele dulciuri turcesti. Bucataria din spatiul cuprins intre granitele Romaniei este una cosmopolita, care a adunat de-a lungul veacurilor retete ale tuturor etniilor care au trait aici ori s-au aflat la granitele sale. Multe din retetele ?celuilalt", trecute prin filtrul gospodinelor romane, au intrat pe mesele familiilor acestora, fiind considerate in prezent ca nationale sau, cel putin, specifice.

Albanezi, armeni, bulgari, cehi si slovaci, croati si sarbi, evrei, germani, greci, maghiari, polonezi, rusi lipoveni, rromi, turci, tatari... Numai enumerarea lor ne poate duce cu gandul la o lunga si interesanta calatorie prin Europa sau Asia. De fapt, este vorba despre exponentii etniilor ce convietuiesc de multe secole pe teritoriul actual al Romaniei.
Demersul nostru, pe care il dorim savuros si instructiv in acelasi timp, constituie o invitatie pentru gospodine de a aduce pe masa familiei preparate specifice ale etniilor care convietuiesc cu noi, intr-o incercare de mai buna intelegere a mentalitatilor si, implicit, a obiceiurilor acestora.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Bucatariile comunitatilor etnice
Cartea Bucatariile comunitatilor etnice in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Bucatariile comunitatilor etnice - Valentina Iordan" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
203 retete de hrana vie - Mihaela Basoiu si Mihai Basoiu Urmatoarea carte recomandata din categoria Bucatarie
Mihaela Basoiu si Mihai Basoiu
9,50 lei
Dulciuri pentru diabetici - Nina Sahnazarov Urmatoarea carte recomandata din categoria Bucatarie
Nina Sahnazarov
6,56 lei
Istoria e servita - Mariangela Rinaldi, Mariangela Vicini Urmatoarea carte recomandata din categoria Bucatarie
Mariangela Rinaldi, Mariangela Vicini
18,52 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
BucatarieCarti recomandate din categoria Bucatarie