Bolsevicii

Bolsevicii - Adam B. Ulam
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roBolsevicii
  • Autor: Adam B. Ulam
  • Editura: Corint
  • Colectia:
  • Categoria: Istorie
  • ISBN: 978-973-135-514-6
  • An aparitie: 2009
  • Numar de pagini: 592
  • Format carte: 16 x 23
Comanda acum "Bolsevicii - Adam B. Ulam" de pe libraria ishop la pretul de 71,15 lei
Descriere carte:
Cartea lui Adam Ulam (1922-2000), Bolsevicii , apartine lucrarilor de referinta ale sovietologiei americane. Adam Ulam, fost profesor la Universitatea Harvard, SUA, este autorul unui mare numar de contributii privind istoria URSS.

Lucrarea urmareste cu precadere perioada 1900-1924, fiind axata pe viata si opera lui V.I. Lenin, creatorul Partidului Bolsevic si al statului sovietic, urmarind geneza acestui partid, instaurarea regimului sovietic, razboiul civil, crearea Internationalei Comuniste, lansarea NEP-ului, primele deziluzii ale lui Lenin in fata rezultatelor actiunilor sale"?-"?in primul rand, aparitia birocratiei de partid"?-"?si lupta dusa de el, de pe patul de boala, impotriva atotputerniciei progresive a lui Stalin.

Volumul lui Adam Ulam se incheie cu moartea lui Lenin, dar sovietologul american a sesizat continuitatea dintre leninism si stalinism in angajarea Rusiei pe drumul totalitarismului. Cartea ramane o lucrare clasica, de referinta, pentru oricine vrea sa cunoasca imprejurarile formarii Partidului Bolsevic si ale constituirii regimului sovietic. Este rezultatul unei exceptionale forte de analiza, dublata de o arta a naratiunii, care fac din Bolsevicii lui Adam Ulam o lectura pe cat de instructiva, pe atat de atractiva.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Bolsevicii
Cartea Bolsevicii in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Bolsevicii - Adam B. Ulam" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
1776 - David McCullough Urmatoarea carte recomandata din categoria Istorie
David McCullough
59,99 lei
Datinile si credintele poporului roman (vol. II) - Elena Niculita-Voronca Urmatoarea carte recomandata din categoria Istorie
Elena Niculita-Voronca
0,00 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
IstorieCarti recomandate din categoria Istorie