Beatrix

Beatrix  - Honore de Balzac
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roBeatrix
Comanda acum "Beatrix  - Honore de Balzac" de pe libraria ishop la pretul de 33,25 lei
Descriere carte:
Scriitor realist prin excelenta, Balzac stie sa foloseasca si recuzita romantica atunci cand subiectul o cere. Prima parte a romanului este un argument in aceasta privinta. Intalnim personaje desprinse parca din vechile tapiserii sau din romanele lui Walter Scott (Balzac se dorea "un Walter Scott plus un arhitect"), tirade inflacarate si epis­tole pline de pasiune (Calyste catre Beatrix), batalii purtate dupa legile onoarei si ale fairplay-ului (barbatii du Guenic, in razboiul pentru DOAMNA), scene melodramatice s.a.m.d. (...)

In Beatrix intalnim numeroase pagini care pot face parte aproape fara modificari dintr-o piesa de teatru. Dialogurile sunt alerte, repli­cile rapide si precise ca incru­cisarile de floreta, aparteurile impeca­bile, tiradele ferme­catoare, gesturile si mimica personajelor - adevarate indi­catii regizorale. (...) Beatrix este un interesant roman balzacian, construit prin antiteza, in care se confrunta sau se concerteaza lumi, epoci, oameni, un roman de moravuri, dar, mai ales, de dragoste. Lectura lui devine o cala­torie de cateva ore intr-un spatiu-timp plasmuit din realitate si fictiune, cu personaje carora iubirea le confera tinerete fara batranete si viata fara de moarte. Lucia Patachi

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Beatrix
Cartea Beatrix  in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Beatrix - Honore de Balzac" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Colt Alb  - Jack London Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura clasica
Jack London
14,25 lei
Amantul doamnei Chatterley  - D.h. Lawrence Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura clasica
D.h. Lawrence
30,40 lei
Momente, Schite, Nuvele - Caragiale Ion Luca Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura clasica
Caragiale Ion Luca
12,00 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura clasicaCarti recomandate din categoria Literatura clasica