Barbatul cu cele trei morti ale sale

Barbatul cu cele trei morti ale sale - Mihai Cantuniari
Pret: 28,80 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roBarbatul cu cele trei morti ale sale
  • Autor: Mihai Cantuniari
  • Editura: Humanitas
  • Colectia:
  • Categoria: Jurnale
  • ISBN: 978-973-50-1621-0
  • An aparitie: 2008
  • Numar de pagini: 386
  • Format carte: 13 x 20 cm
Comanda acum "Barbatul cu cele trei morti ale sale - Mihai Cantuniari" de pe libraria ishop la pretul de 28,80 lei
Descriere carte:
Sub forma de jurnal, volumul concentrat, dur si polemic al lui Mihai Cantuniari diseca nemilos anii "Epocii de Aur" si prezentul dezamagitor, refugiindu-se cu voluptate numai in miraculosii - aproape inexplicabilii - ani '60, singurii, din ... intreaga existenta a autorului, benefici atat in Romania, cat si in lume. Folosind pe rand batul si morcovul - biciuirea prezentului, nostalgia trecutului - , autorul inainteaza cu zambetul pe buze spre sfarsitul cel de obste, fara nici o concesie facuta siesi sau altora. Tocmai in aceasta sinceritate absoluta a persoanei intai judecandu-se pe sine si oglindindu-i pe ceilalti sta valoarea de marturie a cartii de fata.Fragmente din acest jurnal au aparut in anii din urma in revista "Romania literara" sub genericul "Imbatranind tacut pe canapele roase", provocand multe reactii pozitive din partea cititorilor. Unul dintre ei, Radu Cosasu, scria pe atunci in rubrica sa din Dilema (nr. 453, noiembrie 2001): "Ceea ce ma captivase la lectura era nu numai stilul - clasic, incheiat la toti nasturii frazei, vetust in eleganta sa sobra - , dar si un tezism afirmat fara frica pe vremea noastra de dictat a cat-mai-vagului, a cat-mai-ascunsului [...]. Tezismul (oribil termen, recunosc, dar n-am altul...) acestui domn era insa 1) natural povestitorului; 2) potrivit ca subiect si predicat; 3) subtil in idee; 4) nonconformist la 2001, scandalos, c`est le mot."

Mihai Cantuniari este cunoscut publicului cititor ca poet si ca autor a numeroase traduceri - exceptionale din spaniola.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Barbatul cu cele trei morti ale sale
Cartea Barbatul cu cele trei morti ale sale in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Barbatul cu cele trei morti ale sale - Mihai Cantuniari" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Jurnal 1990-1993 - vol. 3 - Lovinescu Monica Urmatoarea carte recomandata din categoria Jurnale
Lovinescu Monica
14,50 lei
Nascut in URSS - Vasile Ernu Urmatoarea carte recomandata din categoria Jurnale
Vasile Ernu
28,45 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
JurnaleCarti recomandate din categoria Jurnale