Baraba

Baraba - Par Lagerkvist
Pret: 17,80 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roBaraba
Comanda acum "Baraba - Par Lagerkvist" de pe libraria ishop la pretul de 17,80 lei
Descriere carte:
O adevarata capodopera a lui Par Lagerkvist, laureat al premiului Nobel pentru literatura. Un roman ecranizat in 1962 cu Anthony Quinn in rolul principal. O scriere in care omenirea intreaga pare cuprinsa intre doua personaje: Isus ... si Baraba. Ar dori mult sa creada si el: pentru ca e un om singur, pentru ca n-a cunoscut indurarea, pentru ca nu intelege nici el de ce a fost eliberat in locul Celuilalt, al Nevinovatului. Pentru ca a fost de fata, pe Golgota, la rastignire, desi nimeni nu-si va mai aminti de asta. Pentru ca are la gat o tablita pe care un condamnat ii scrijeleste semne de neinteles, un nume pe care il poarta cu cei care cred. Pentru ca a aflat ca El ar fi zis: "Sa va iubiti unii pe altii..."

Viata lui Isus se intersecteaza o singura data, de Paste, cu viata lui Baraba. Acesta "fusese aruncat in temnita pentru o rascoala, care avusese loc in cetate, si pentru un omor" (Luca 23, 19). Baraba a fost apoi uitat, soarta lui, de om scapat miraculos de la moarte, n-a mai interesat pe nimeni. Un personaj episodic si atata tot. Un scriitor suedez a avut ideea sa rastoarne perspectiva si sa-l transforme pe Baraba in personaj principal.



Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Baraba
Cartea Baraba in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Baraba - Par Lagerkvist" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Ispasire - Ian McEwan Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Ian McEwan
25,55 lei
Tristano moare - Antonio Tabucchi Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Antonio Tabucchi
21,80 lei
Cea mai frumoasa femeie din oras - Charles Bukowski Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Charles Bukowski
37,99 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala